İzmir'de kültür sanat

İzmir'de kültür sanat

Üçüncüsü düzenlenecek "1 Festival İzmir", birbirinden ünlü yerli ve yabancı sanatçı ve grupları sanatseverlerle buluşturacak

İZMİR (AA) - İzmir'de üçüncüsü düzenlenecek "1 Festival İzmir", birbirinden ünlü yerli ve yabancı sanatçı ve grupları Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturacak.

"1 Festival İzmir"in açılış konserini 22 Ekim'de Türkiye'nin en geniş kadroya sahip caz orkestrası İstanbul All Star Big Band yapacak.

Orkestra Şenova Ülker, Engin Recepoğulları, Meriç Demirkol, Ediz Hafızoğlu, Önder Focan, Aycan Teztel, Serkan Özyılmaz, Ozan Musluoğlu, Serhan Erkol, Çağdaş Oruç, Emre Kayhan, Barış Doğukan Yazıcı, Utku Akyol, Halil İbrahim Işık gibi alanlarının en önemli sanatçılarından oluşuyor.

Şefliğini ve aranjörlüğünü Nail Yavuzoğlu'nun yaptığı orkestra, kendi repertuvarı dışında iki önemli vokaliste, Selen Baytekin ve Soner Arıca'ya eşlik ediyor.

Bas virtüözü Victor Wooten, Dennis Chambers, Bob Franceshini de festival kapsamında 23 Ekim'de aynı sahneyi paylaşıyor.

Mevlana'dan Anadolu Ozanlarına adlı festival programı da 24 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak. Sanatçı Sabri Tuluğ Tırpan'ın yazdığı eser, Naci Özgüç yönetimindeki orkestra tarafından seslendirilecek. Kendisi de piyanoda yer alacak olan sanatçıya Zara sesi, Okan Yalabık Mesnevi'den okuyacağı pasajlar, Burcu Karadağ nefesi ve Su Güneş Mıhladız modern sema gösterisi ile eşlik edecek.

Festivalin 25 Ekim'deki konuğu ise vurmalı çalgılar virtüözü ve darbuka ustası Burhan Öçal ve İstanbul Oriental Ensemble olacak.

AASSM'deki "1 Festival İzmir", 26 Ekim'de "Electro Deluxe" konseri ile son bulacak.

- Tiyatro, senfoni, sergi

İzmir Devlet Tiyatrosu, 23 Ekim'de "Prömiyer Partisi" ile Konak Sahnesi'nde perde açacak.

Valentin Krasnogorov'un yazdığı ve Nazlı Gözde Yolcu'nun Türkçeleştirdiği oyunu Saydam Yeniay yönetiyor.

Shakespeare'nin Othello eserinin prömiyerini yapan bir tiyatro grubunun prömiyer sonrası karıştığı cinayet hikayesini anlatan oyun devlet tiyatrolarında ilk kez sahnelenecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 26 Ekim tarihinde sanatseverleri Artun Hoinic şefliğinde kemancı Cihat Aşkın ile buluşturacak.

İzmirli tanınmış duayen fotoğrafçısı, İFOD Üyesi Aykut Uslutekin, AASSM'nin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla, "10. Yılda Fotoğraflarla AASSM" başlığıyla fotoğraf sergisi açacak.

AASSM'de 18 Ekim'de açılacak sergi, 31 Aralık'a kadar sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :