İzmir'de hakimin ölümüne sebep olan sürücünün yargılandığı dava

İzmir'de hakimin ölümüne sebep olan sürücünün yargılandığı dava

Bornova ilçesindeki kazada hayatını kaybeden hakim Ali Cırık'ın ölümüne sebep olduğu için hakkında dava açılan sanığın tutuksuz yargılanma talebi reddedildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde kamyonun otomobile çarpması sonucu hayatını kaybeden hakim Ali Cırık'ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Azat Koçak, ölen hakimin eşi Hürriyet Cırık ve taraf avukatları hazır bulundu.

H.D. tanık olarak verdiği ifadede, kazaya sebep olan kamyonun bakımlarının düzenli yapılmadığını, aracın arıza yapması halinde bakıma götürüldüğünü beyan etti.

Kazada hayatını kaybeden Ali Cırık'ın eşi Hürriyet Cırık söz alarak, sanığa hitaben "Eşim çok dikkatli bir insandı. dikkatli olmasaydı bizi o araca bindirmezdi. Şimdi toprağın altında çürüyor." dedi.

Sanık avukatı, olay yerinde keşif yapılmasını, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanık Koçak ise "Kamyonun freniyle ilgili problem vardı. Bunu kamyon sahibine söylediğimde bana 'idare et' diye cevap verdi. Sorumlu ben değilim." diyerek tutuksuz yargılanmak istediğini beyan etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının keşif yapılması talebini, olay yerinde elde edilen güvenlik kameraları, tanık ifadeleri ve yargılamadaki delilleri göz önünde bulundurarak reddetti.

Heyet, sanığın tutuksuz yargılanma talebinin de reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Manisa-İzmir karayolunda Azat Koçak'ın kullandığı kamyon, 22 Nisan'da, Bornova ilçesi girişinde Ali Cırık yönetimindeki otomobile çarparak sürüklemişti. Kamyon ve sürüklediği otomobil, daha sonra bariyerlere çarparak durabilmişti. Kazada yaklaşık iki yıl İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 8. Hukuk Dairesinde hakim olarak görev yapan Cırık hayatını kaybetmiş, eşi Hürriyet ve oğlu Tuna yaralanmıştı.

Gözaltına alınan kamyon sürücüsü Koçak tutuklanmıştı.

Cumhuriyet savcısı, Koçak hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla dava açmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :