İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonu

İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Menderes ilçesinde düzenlenen operasyonda 61 sığınmacı yakalandı- Yasa dışı geçiş organizatörü oldukları iddiasıyla yakalanan 3 kişiden 2'si tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'in Menderes ilçesinde düzenlenen operasyonda deniz yoluyla Yunan adalarına geçme hazırlığında oldukları ileri sürülen 61 sığınmacı yakalandı, yasa dışı geçişi organize ettikleri iddiasıyla yakalanan 3 kişiden 2'si ise tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir'den Menderes istikametine giden bir minibüsü, ilçe girişi yakınında durdurdu.

Yapılan kontrollerde yasa dışı yollardan deniz yoluyla Avrupa ülkelerine gitmeye çalıştıkları ileri sürülen Suriyeli 40, Iraklı 14, Filistinli 5 ve Burundi uyruklu 2 sığınmacı yakalandı. Araçta yapılan aramalarda ise 25 can yeleği, 4 şambrel can simidi ve 1 pompa ele geçirildi.

Polis ekipleri, yasa dışı geçişi organize ettikleri iddiasıyla ise V.G. (35), S.G. (30) ve A.P'yi (24) gözaltına aldı.

Sığınmacı 61 kişi işlemlerinin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edilirken, "örgütlü olarak insan kaçakçılığı yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan V.G ve S.G tutuklandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :