İzmir'de FETÖ'nün sözde "Karşıyaka eyaleti" davası

İzmir'de FETÖ'nün sözde "Karşıyaka eyaleti" davası

Terör örgütünün sözde "Karşıyaka eyaleti"ne yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi

 İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Karşıyaka eyaleti"ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı.

Tanık M.K, sanıklardan bazılarıyla kapatılan Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği'nde tanıştığını, dernekte kahvaltı programları, seminerler, sohbetler düzenlendiğini söyledi.

Sanıklar Çağrı Bozkurt ile Mehmet Emin Türkmen'i bu sohbetlerde gördüğünü ifade eden tanık, "Bu işin buralara geleceğini bilmezdik. Hiç aklımızdan geçmezdi." dedi.

Duruşma savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Tutuklu sanık Abdullah Turgut, iftiralar yüzünden yargılandığını ileri sürerek, "Örgüt elebaşının talimatından sonra Bank Asya'dan paramı çektim. Bank Asya'da artan param yok. Hangi fiilimle örgüte teslim olmuşum." ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Çağrı Bozkurt, hakkındaki suçlamaları reddederek, "İyi niyetle yaptığım şeyler telafisi olmayan şeylere yol açtı. Terör örgütlerini lanetliyorum. Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Söz verilen diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Operasyon ve iddianame

İzmir'de FETÖ/PDY'nin sözde "Karşıyaka eyaleti"ne yönelik soruşturma kapsamında 27 Mayıs 2016'da düzenlenen operasyonda, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu iddia edilen ve aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni olan Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 32 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 14'ü tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, tutuklu 14 sanık hakkında hazırladığı iddianamede, yeğen Gülen hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıl, diğer sanıklar hakkında da "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi, verdiği ara kararda tutuklu sanıklar Mehmet Mezher Gülen, Ersin Topuz ve Mehmet Daşönü'nün dosyasının ayrıldığını açıklamıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :