İzmir'de Esnaf Buluşması

İzmir'de Esnaf Buluşması

Başbakan Yıldırım (2):- "İstedikleri kadar Avrupa'da, orada burada sırtlarını sıvazlayanların yanında 'hayır' kampanyası yapsınlar. FETÖ, PKK, DHKP-C, Avrupa'nın bazı ülkeleri kol kola vermiş, el ele vermiş, omuz omuza vermiş Türkiye'de 'hayır' çıkması iç

İZMİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "İstedikleri kadar Avrupa'da, orada burada sırtlarını sıvazlayanların yanında 'hayır' kampanyası yapsınlar. FETÖ, PKK, DHKP-C, Avrupa'nın bazı ülkeleri kol kola vermiş, el ele vermiş, omuz omuza vermiş Türkiye'de 'hayır' çıkması için kendilerini parçalıyorlar. Hiç merak etmeyin siz bu milleti tanımadınız, hala tanımadınız. Bu millet pazar günü size öyle bir cevap verecek ki bir daha yerinizden kalkamayacaksınız." dedi.

Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığınca düzenlenen Esnaf Buluşması'nda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin hükümet kurma sürecinde yaşanabilen belirsizlikleri ortadan kaldıracağını belirtti.

Milletin patron olduğu yerde padişahlığın olmayacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Çocuk mu kandırıyorsunuz. Partiler var, herkes seçime giriyor, nasıl inandıracaksınız bu insanları padişahlığa. Oğlu babayı bile yanlış söyleyince dinlemiyor. Dünyada, Türkiye'de bu kadar iletişim gelişmiş, herkes ne var, ne yok, memlekette ne oluyor, dünyada ne oluyor... Feleğin çemberinden geçmiş. Hala siz tek parti döneminin hikayelerini anlatıyorsunuz. Tek adam o zaman vardı, şimdi yok. Şimdi milletin adamı var, milletin... Recep Tayyip Erdoğan var, onun gibileri bu ülke yetiştirecek."

Anayasa değişikliğiyle gençlere siyasetin önünün açıldığını ancak ana muhalefet partisinin buna karşı çıkarak kendisiyle tezata düştüğünü kaydeden Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisinin tüzüğünde Parti Meclisi için genç kotasını olduğunu, bunu unuttuklarını, sırf bu değişikliği AK Parti ile Milliyetçi Halk Partisi getirdi diye buna karşı çıktıklarını söyledi.

- Seçmen yaşının düşürülmesi

Yıldırım, daha önce CHP'nin 2011 seçim beyannamesinde seçilme yaşını 21'e düşürme yönünde vaadinin olduğunu, bir milletvekilinin de bunu 18'e düşürme teklifi verdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin 9,5 milyon seçmeninden bahsediyoruz. 59'un 9,5'u burada, ne demektir yüzde 20'ye yakın, yüzde 20'ye yakın seçmeni yok mu sayacağız? Böyle bir anlayış olabilir mi? Gençlerimize güvenmeyen, geleceğe güvenmez. Çünkü gençlerimiz, geleceğimiz, biz ülkeyi onlara teslim edeceğiz. Şu anda yüzde 100'ünü oluşturmuyor gençlerimiz nüfusumuzun ama gelecekte yüzde 100'ünü oluşturacaklar. Onlara güvenmezsek, onlara sorumluluk vermezsek nasıl olacak. Nasıl bu ülkeyi teslim edeceğiz, öğrenecekler, ülkeyi, siyaseti öğrenecekler, ülkenin değerlerini öğrenecekler. O beğenmediğiniz gençler, 15 Temmuz gecesi meydanlardaydı. 39 tane şehidimiz 25 yaşın altında, sizin beğenmediğiniz gençler bu bayrağı düşürmedi, bu ezanları dindirmedi."

- "O Kandil'in de kandilini söndüreceğiz"

Temsilde adaletin önemine değinen Yıldırım, mevcut sistemde yüzde 30-35'le iktidar olunabildiğini, öngörülen sistemde ise iktidar için yüzde 50+1 oy alınması gerektiğini, bunun da Türkiye'nin 7 bölgesinden de oy alınmasını gerektirdiğini ifade etti.

Türkiye'yi birleştirmenin, kucaklaştırmanın bu sistemle garanti altına alındığını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Siyasetin görevi ufuk açmaktır, hedef göstermektir, liderlik bunu gerektirir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'muasır medeniyet seviyesine, onun da ilerisine geçmeyi hedefliyoruz' diyor. Bizimki de (Kılıçdaroğlu) '82'de duralım. Bu model araba bize yeter yollar çok iyi ama biz arabamızdan memnunuz.' diyor. Şanzımanı dağılmış, vitesi çalışmıyor, frenleri tutmuyor, her tarafından ses geliyor, bu arabayla bu Türkiye gitmez. Bu yollara bu araba yakışmaz, yeni araba lazım. Yolları biz yaptık, havayolunu halkın yolu yaptık. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz, herkes bilsin.

O Kandil'in de kandilini söndüreceğiz, o alçakların kandilini de söndürmezsek... İstedikleri kadar Avrupa'da, orada burada sırtlarını sıvazlayanların yanında 'hayır' kampanyası yapsınlar. FETÖ, PKK, DHKP-C, Avrupa'nın bazı ülkeleri kol kola vermiş, el ele vermiş, omuz omuza vermiş Türkiye'de 'hayır' çıkması için kendilerini parçalıyorlar. Hiç merak etmeyin siz bu milleti tanımadınız, hala tanımadınız. Bu millet pazar günü size öyle bir cevap verecek ki bir daha yerinizden kalkamayacaksınız."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :