İzmir'de 11. Balkanlılar Halk Dansları Festivali

İzmir'de 11. Balkanlılar Halk Dansları Festivali

İzmir'de 4 gün sürecek 11. Balkanlılar Halk Dansları Festivali başladı- Kocaoğlu,: "(Festivali eleştirilere ilişkin) Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki terör saldırıları ve gelen şehit haberleri nedeniyle üzülüyoruz ancak dostluk köprüleri kurmak, barış

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehit haberlerinin geldiği dönemde festival düzenlenmesine ilişkin, "Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki terör saldırıları ve gelen şehit haberleri nedeniyle üzülüyoruz ancak dostluk köprüleri kurmak, barış mesajları vermek için düzenlediğimiz bu festivali eğlence olarak niteleyen ve bu şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesini yıpratmaya çalışan zümreyi kınıyorum." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği 11. Balkanlılar Halk Dansları Festivali, Alsancak Cumhuriyet Meydanı'ndaki 11 ülkenin dans gruplarının katıldığı törenle başladı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balkanlılar Halk Dansları Festivali'nin ilk kez Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1935 ve 1936 yılları arasında düzenlendiğini anımsattı. Kocaoğlu, Atatürk'ün girişimiyle Balkanlar ve Türkiye arasındaki kültürler etkileşimi artırmak amacıyla başlatılan ancak daha sonra unutulan geleneği 2006'dan itibaren yeniden canlandırdıklarına işaret etti.

Kocaoğlu, düzenledileri festivalle ilgili bazı eleştiriler aldıklarını dile getirerek, "Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki terör saldırıları ve gelen şehit haberleri nedeniyle üzülüyoruz ancak dostluk köprüleri kurmak, barış mesajları vermek için düzenlediğimiz bu festivali eğlence olarak niteleyen ve bu şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesini yıpratmaya çalışan zümreyi kınıyorum" dedi.

Festivalin eğlence amaçlı olmadığını vurgulayan Kocaoğlu, "Dost ülkelerden gelen gençler eğlenceye değil, kültürel kaynaşmaya, dünyaya barış mesaj vermeye geldiler" diye konuştu.

Kocaoğlu'nun konuşmasını ardından ev sahibi Türkiye'den öğrenciler zeybek oynadı.

Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan'dan gelen halk oyunları ekiplerinin konuk olacağı 11. Balkanlılar Halk Dansları Festivali, 30 Mayıs'a kadar sürecek.

Halk oyunları ekipleri, festival kapsamında İzmir'in çeşitli noktalarında gösteriler yapacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler