İzmir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

İzmir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

FETÖ/PDY'ye yönelik 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 kişi gözaltına alındı

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik olarak "Gölbaşı-7" adıyla düzenlenen operasyonda, 12 kişi gözaltına alındı.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İzmir'in yanı sıra Ankara, Antalya, Kocaeli, Yozgat, Manisa, İstanbul, Giresun, Aydın ve Ağrı'da 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda "himmet toplamak, örgüte finansal destek sağlamak, terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, örgüt adına faaliyete bulunmak ve örgüte eleman temin etmek" suçlamasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 20 şüpheliden 12'si gözaltına alınarak Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çeşitli serilerde 161 adet 1 dolar, ruhsatsız av tüfeği, tüfeğe ait 6 kartuş ele geçirilirken, örgütsel dokümanlar ve dijital verilere de el konuldu.

- "Paranın nereye gittiğini sorgulamayın"

Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının ifadelerinde, "himmet" toplantılarını organize eden sözde yöneticilerin, "Bize namaz kılacak insan değil, mutlak itaat edecek şahıslar lazım", "Siz paraları vermekle mükellefsiniz, ben bu paraları ister kahpelerle yer, ister yakar, istersem atarım" gibi söylemlerde bulundukları iddia edildi.

Şüphelilerin ifadelerinde ayrıca, sözde örgüt yöneticilerinin MİT, polis ve jandarmayı hedef alarak "şer odaklarınca dinlenebiliriz" söylemlerinde bulundukları, bu nedenle katıldıkları toplantılar öncesinde telefonlarını kapalı konuma getirerek salon dışına bıraktıklarını söyledikleri öğrenildi.

Ödemiş ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi bombalanan polis özel harekat merkezinin bulunduğu Ankara'daki "Gölbaşı" ilçesinden adını alarak düzenlenen 6 operasyonda 250 şüpheli gözaltına alınmış, 95 zanlı ise tutuklanmıştı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :