İzmir depreminin olacağını önceden bildi Marmara, İstanbul ve Konya'nın kuzeyi için uyarılarını da sıraladı

İzmir depreminin olacağını önceden bildi Marmara, İstanbul ve Konya'nın kuzeyi için uyarılarını da sıraladı

İzmir’de meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki deprem sonucunda bazı binalar çöktü. Bölgeden sağlıklı bilgi alınmaya çalışılırken sosyal medyada bir kullanıcı yaptığı tahminle neredeyse depremi saati saatine bildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 14.51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir açıklarındaki depremle ilgili kendilerine henüz ulaşan can ve mal kaybı bilgisi bulunmadığını belirterek, "Şiddetli bir deprem oldu. Kriz merkezine geçeceğiz. Gelen bilgiler neyse detaylı şekilde aktaracağız" dedi.

Deprem sonrası, polis telsizinden de özellikle Bornova ve Bayraklı ilçelerinde bazı binaların hasar gördüğü yönünde anonslar geçti.

Kent genelindeki bazı binalarda oluşan çatlaklar nedeniyle bazı vatandaşlar binaları tahliye ediyor.

DEPREMİ SAATLER ÖNCESİNDE BİLDİ

İzmir’de yaşanan yıkıcı depremin yaklaşık 16 saat öncesinde bir sosyal medya kullanıcısı yaptığı tahminle herkesi şoka uğrattı. Mustafa Kılıç isimli kullanıcı dün saat 12:00 sularında yaptığı paylaşımda “Yurdun doğusunda öğleden itibaren marmara ve egede akşamdan itibaren #deprem riski var. Marmara belki mikro depremlerle yarını atlatır ama yarından sonra hissedilir deprem ihtimali artacak. Doğu anadoluda Bulutları spreyli görürseniz tedbirli olun! Yeşil tavan 4.5 sarı 5.5” cümlelerini kullanarak bir haritaya yer verdi.

Kılıç’ın paylaşımında sıradaki depremin olacağı yerleri de söylemesi dikkat çekti. Paylaşımında yeşil çizgilerle belirlediği alanlara dikkat çeken Kılıç’ın Muğla, İç Anadolu’nun batı kesimleri ve Ankara’nın doğusunu yine yeşil renklerle işaretlediği görülüyor.

ankara.jpgelhdvqhw0ayypjx.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.