İÜ Eğitim Bilimleri Binası Temel Atma Töreni

İÜ Eğitim Bilimleri Binası Temel Atma Töreni

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:- "Birileri iş yapar ama birileri sadece konuşur. Birileri insana yapılan yatırımla değerin yükseleceğini, Türkiye'nin yükseleceğini düşünür, birileri bir şeyler yapmaya çalışanları kötülemekle, bir şeyleri yapmaya çalışanlar

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Birileri iş yapar ama birileri sadece konuşur. Birileri insana yapılan yatırımla değerin yükseleceğini, Türkiye'nin yükseleceğini düşünür, birileri bir şeyler yapmaya çalışanları kötülemekle, bir şeyleri yapmaya çalışanlara muhalefet etmekle yükseleceğini düşünür. Halbuki ne olursa olsun, insanların yapabileceği yapıcı eleştiriler her zaman için ufuk açıcı olmuştur. Biz isteriz ki bize yapılan eleştiriler yapıcı olsun, daha iyisini yapmaya bizi sevk etsin. Ama böyle bir yapıcı eleştiri maalesef göremiyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Sultangazi Belediyesi tarafından inşa edilecek İstanbul Üniversitesi (İÜ) Eğitim Bilimleri Binası Temel Atma Töreninde yaptığı konuşmada, belediyecilik anlamında çok müstesna bir tören gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sultangazi'nin değerine değer katacak bu esere imza atan Belediye Başkanı Cahit Altunay'a teşekkür eden Çavuşoğlu, "Bir yanda Türkiyemizin en köklü üniversitelerinden olan İstanbul Üniversitesi'nin, diğer taraftan da en genç belediyelerinden olan Sultangazi Belediyesi'nin örnek teşkil edecek bir iş birliğine sahne oluyor burası. 1908 yılında kurulmuş olan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin bir kampüsünün temelini atacağız, diğer taraftan da yine Sağlık Bilimleri Yüksekokulu'nun temelini atacağız. Hemen yanı başında bir hastanenin inşaatının da yükseldiğini gördükten sonra burası hem bir üniversite hem bir sağlık kampüsü olarak sadece Sultangazililere değil, bütün İstanbul'a hizmet vermeye başlayacak." diye konuştu.

Çavuşoğlu, AK Parti'nin "Halka hizmet etmenin Hakk'a hizmet etmek" felsefesiyle siyaset yaptığını ifade ederek, kendilerini en çok heyecanlandıran hizmetlerin, gençliğe yönelik yatırımlar ve kararlar olduğunu söyledi.

Burada gençlerin yetişmesine, insanın sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesine imkan sağlayacak binaların temelinin atmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Belediyemiz buraya 52 bin metrekarelik müstesna bir yeri ayırmış, mali kaynaklarının önemli bir bölümünü buraya ayırmış, Sultangazi insanına hizmet etmek üzere bir rol almış ve İstanbul Üniversitesi ile bir işbirliği içine girmiş.

Eskiden belediyecilik hizmeti denildiğinde, kaldırım, kanalizasyon, çöp toplama gibi hizmetler aklımıza gelirdi. Şimdi belediyecilik hizmetlerindeki paradigma değişti, çerçeve değişti, zihni bir dönüşüm yaşandı. Bu dönüşüm, 1994 yılında sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da belediye başkanı olduğu tarihte değişti; insana dokunan, onunla omuz omuza, kol kola giden, nerede beklenti, ihtiyaç sahibi varsa onun yanında duran, her türlü beklentiye, ihtiyaçlara yetişen bir belediyecilik anlayışı. Biz bu belediyecilik anlayışımızı sadece yerelle yeterli kılmıyoruz. Küresel ölçekte de bunu yapmaya başladık.

Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerine yapmış olduğumuz hakikaten çok önemli sosyal yardımların yanı sıra bugün Türkiye'yi parmakla gösterilen bir ülke haline getiren insanlık yardımlarını yapıyoruz. Sultangazi'de de yaklaşık 70 bin Suriyeli kardeşimizin yaşadığını öğrenmiş bulunuyorum. 3,5 milyon insanımızı ensar ruhuyla gerçekten de kucaklıyor, onlara sahip çıkıyor, onların dertlerine derman olmaya çalışıyoruz."

- "Türkiye nerelere el atıyorsa orada insanlık huzur buluyor"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin dünyanın birçok yerinde insana hizmet götürdüğünü anlatarak, bu özelliğin vakıf kültüründen kaynaklandığını söyledi.

Bazı çevrelerin "Bizim orada ne işimiz var?" diye muhalefet geliştirdiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Onlara, 'Siz vakıf medeniyetinin ne olduğundan haberdar mısınız?' diye sorun. Çünkü bizim ecdadımız bin yıllar öncesinden bu yana vakıflarla ihtiyaç sahibi kim varsa onlara ulaşmaya, onları kalkındırmaya, onların rahatını ve huzurunu, yaşamını anlamlı kılmaya çalışmıştır. İşte biz geçmişten tebarüz ettiğimiz bu değerleri yeniden dünya üstünde değerli hale getirebilirsek, esasen insanlığa hizmet noktasında yapmış olduğumuz bu yatırımlar dönüp dolaşıp Türkiye'nin bereketi olacak, kalkınmasına destek olacak ve Türkiye'ye karşı olan bakış açısını değiştirecek.

Bakmayın bugünlerde Batı ülkelerinin feveran çıkışlarına. Onlar sadece kendilerinin yapamadıklarını ve bu mefkureye sahip olamadıklarının acısıyla davranıyorlar. Onların yapmak istedikleri, sadece algı operasyonları. Bugün onların gittiği her yerde sömürü düzeni hakim, kan var, vahşet var ama Türkiye nerelere el atıyorsa orada insanlık huzur buluyor, orada mutluluk buluyor. Türkiye böyle yüce değerlerin temsilcisi aynı zamanda."

Çavuşoğlu, burada hastane, hizmet binası, alışveriş merkezi, eğitim kampüsü gibi hizmetlerin bir arada olduğunu ifade ederek, bunların belediyelerin yapabileceği hizmetlerin çok ötesinde yatırımlar olduğunu kaydetti.

Bunun bir anlayış, insana yaklaşım meselesi olduğunu belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini örnek vererek anlattı.

Çavuşoğlu, daha da güzel işler yapacaklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu yapmak için bizde imkan da var, bizde cesaret de var, bizde çalışkanlık da var, bunu bilesiniz. Birileri iş yapar ama birileri sadece konuşur. Birileri insana yapılan yatırımla değerin yükseleceğini, Türkiye'nin yükseleceğini düşünür, birileri bir şeyler yapmaya çalışanları kötülemekle, bir şeyleri yapmaya çalışanlara muhalefet etmekle yükseleceğini düşünür. Halbuki ne olursa olsun, insanların yapabileceği yapıcı eleştiriler her zaman için ufuk açıcı olmuştur. Biz isteriz ki bize yapılan eleştiriler yapıcı olsun, daha iyisini yapmaya bizi sevk etsin. Ama böyle bir yapıcı eleştiri maalesef göremiyoruz. Sadece, belden aşağıya yapılan muhalefet anlayışı, sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmekle oylarının yükseleceğini düşünen bir muhalefet anlayışı var bizde. 'Sayın Cumhurbaşkanımız kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun.' bakış açısı sergileyen bir bakış açısı var bizde. Onun için biz işimize bakacağız. Kim ne yapıyor, kim ne söylüyor onlara kulak vereceğiz, eğer yapıcıysa üzerimize düşeni yapacağız, eğer yapıcı değilse yıkıcıysa kendi yolumuza koyulup, yola revan olup bundan sonra da atılımlarımızı yapmaya devam edeceğiz."

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, inşaat bitene kadar çalışacak olanlara da başarılar dileyerek, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul milletvekilleri Hüseyin Bürge, Şirin Ünal, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile inşaatın temel atma butonuna bastı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :