İtalyan Tasarımcılar Yerli Otomobil İçin Türkiye'de

İtalyan Tasarımcılar Yerli Otomobil İçin Türkiye'de

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in davetlisi olarak Konya’ya gelen İtalyan otomobil tasarımcısı heyet, Selçuk Üniversitesi ve Konya sanayisinde incelemelerde bulundu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in davetlisi olarak Konya'ya gelen İtalyan otomobil tasarımcısı heyet, Selçuk Üniversitesi ve Konya sanayisinde incelemelerde bulundu.

İlk ziyareti yaklaşık 2 ay önce İtalya'da yerli otomobil konusunda gerekli alt yapıyı görmek ve İtalyan firmaların yerli otomobiller konusunda katkılarını yerinde analiz etmek için gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Şahin, bu kez makamında İtalya'da alanında uzman ve otomobil tasarımı konusunda araştırmaları bulunan Pierro Luigi Carcerano, Yalçın Yüzbaşıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Otomobil tasarımcısı Pierro Luigi Carcerano, yaptığı açıklamada, 50 yıllık İtalyan otomotiv tecrübesini Türkiye'ye taşımak istediklerini ifade etti. Projelendirmenin İtalya'daki tasarımcılar tarafından gerçekleştirileceğini, üretimin yüzde 90'ını Türkiye'de yapmayı hedeflediklerini belirten Carcerano, "Otomobilimiz, Türkiye ve tüm dünyada kabul görecek kalite standartlarında olacak. Henüz proje aşamasındayız. Otomobilimizi benzinli ve elektrikli olacak şekilde üretmeyi planlıyoruz. C segmentinde bir araç olacak. İtalya'daki ofiste 60 tasarım mühendisi bulunuyor. Bin kişi de bu projeye hizmet edecek. Rektörümüzün öncülüğünde, çalışmamızın üretim safhasında tüm parçaları Konya'da üretilecek hale getireceğiz. Türkiye'nin tamamıyla ilk yerli aracını, dünya teknolojisindeki araçların tasarım mühendisliği standartlarında tasarlayacağız. İlerde motor ve şanzıman da dahil hepsini Konya'da imal edip, Avrupa standartlarında bir araç yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Carcerano, Konya sanayisinin disiplin ve kalite açısından Avrupa standartlarında özelliğe sahip olduğunu, var olan potansiyeli dünyaya açmak istediklerini sözlerine ekledi

Etiketler :