İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma

Konya Ticaret Odası Başkanı Öztürk, mesaj yayımladı

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öztürk, mesajında, Türk milletinin milli ve manevi değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın, TBMM'de Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirtti.

Bugün vatan için kahraman askerlerin ve polislerin gözünü kırpmadan ölüme yürümesini, Akif'in dizelerinde hayat bulan ruhun en son ocak sönünceye kadar yaşayacağını gösterdiği değerlendirmesinde bulunan Öztürk, şöyle devam etti:

"Bu topraklarda gözü olanlar bilsin ki, Mehmet Akif o dizeleri okunması için bir kağıda değil, yaşanması için bu milletin vicdanına yazdı. Vicdanlarımızda yaşamaya devam eden Akif, bugün de bu milletin hakkı savunan dili, düşmana korku salan sesidir. Akif, şairliğinin yanı sıra bir dava adamıdır. Bu coğrafyanın birlikte yaşama azmini savunan, vatan zordayken aklı ve vicdanı satılmış hainlere karşı direnen, her şeyden önemlisi idealindeki gençliğin yetişmesi için fikir ortaya koyan örnek bir dava adamıdır. Onun ideallerini bugün de anlamaya, yaşamaya ve yaşatmaya çalışan bir gençliğe sahibiz. Gençliğimizdeki bu ışık gelecek için en büyük ümidimizdir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :