İşten çıkartmaların önü bu tarihten itibaren açılıyor! KDV ve diğer ödemelerinizi kaçırmayın!

İşten çıkartmaların önü bu tarihten itibaren açılıyor! KDV ve diğer ödemelerinizi kaçırmayın!

Türkiye'de koronavirüs salgınıyla birlikte normalin dışına çıkan hayat hazırlanan normalleşme planıyla tekrar tam anlamıyla olmasa da eski seyrine dönme hazırlığı yapıyor. Hazırlanan takvime göre iş dünyası için birçok yeniliğin de önü açılıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs salgınıyla birlikte hayat normal şartlarından sıyrıldı ve farklı bir döneme girildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda hazırlanan takvimle önümüzdeki günlerde Türkiye'de yeni normal yaşam için birçok detay hazırlandı.

Hazırlanan takvime göre alınan karar gereğince kaldırılan işten çıkarma ve iş sözleşmelerinin feshedilmesi gibi konuların da kısıtlamaları kaldırılıyor. KDV ve SGK prim ödemeleri yeniden başlıyor.

Türkiye'de normalleşme sürecine girilirken 17 Temmuz 2020 tarihinden itibaren iş veya hizmet sözleşmelerinin feshedilmesine ilişkin kısıtların kaldırılmasına karar verildi.

Ayrıca yetki tespiti, toplu iş sözleşmesi süreci, toplu iş uyuşmazlıklarının çözümü ile grev ve lokavta ilişkin sürelerin pandemi öncesindeki gibi uygulanması da 17 Temmuz 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Öte yandan 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primleri ödemelerinin takvime uygun şekilde devam ettirilmesine karar verildi.

Etiketler :