İşte kar tatili olan iller

İşte kar tatili olan iller

Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

İşte eğitime ara verilen il ve ilçeler:

İstanbul:

İstanbul Valiliği, beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile kentte ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verildiğini duyurdu

Tunceli

Tunceli’de dün akşamdan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 323 köy yolu ulaşıma kapandı.

Akşam saatlerinde etkisini arttırması beklenen kar yağışı nedeniyle Tunceli merkez ile ilçeler, Elazığ ve Erzincan karayollarında da trafikte zaman zaman aksamalar meydana geliyor. Öte yandan etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Çemişgezek ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün ara verilirken, Nazımiye, Hozat ve Pülümür ilçelerinde eğitim öğretime 2 gün, Ovacık ilçesinde ise 1 gün ara verildi.

Tunceli İl Özel İdaresi ile karayolları ekipleri kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor.

Bitlis

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların salı ve çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği kaydedilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.

Ordu

İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.

Bingöl

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların 06 Ocak Salı tatil edildiği belirtildi.

Uşak
Uşak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.
Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler nedeniyle il genelinde tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarında 06 Ocak Salı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kastamonu

Şenpazar ilçesinde kar yağışı nedeniyle köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime iki gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün geceden beri devam eden etkili kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime 06-07 Ocak 2015 tarihlerinde ara verildi.

Malatya

Arapgir ve Arguvan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Arapgir ve Arguvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verilmesi kararlaştırıldı.

Arapgir'de yatılı bölge okullarının tatil edilmediği öğrenildi.

Balıkesir

Balıkesir'in Kepsut, Bitlis'in Tatvan ve Hizan ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda ilçe ve çevresinde bu akşamdan itibaren yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Olumsuz hava şartlarının etkili olacağının tahmin edildiği ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verildiği bildirildi.

AA

Etiketler :