İşte Anne Projesi'nden 140 kadın yararlanacak

İşte Anne Projesi'nden 140 kadın yararlanacak

İş Kur İl Müdürü Emrah Keleş, İşte Anne Projesi'ne Konya'dan 140 kadının katılabileceğini belirterek, "Katılan kadınlarımıza günlük 70 lira zazuri gider ödemesi yapılacaktır" dedi

 

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, İş-Kur binasında yaptığı basın toplantısında “Kadın İstihdamının İşte Anne Projesi İle Desteklenmesi” projesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylam Planı içerisinde yer alan "Kadın İstihdamının İşte Anne Projesi ile Desteklenmesi" projesi kapsamında Konya'da 140 anne kurslara katılabilecek. Kurslara katılan annelere 70 lira cep harçlığı verilecek.

İl Müdürü Emrah Keleş, projeden Türkiye genelinde 5 bin kadının  bu projeden faydalanacağını belirterek,” İşte Anne Projesi kapsamında sunulan destekten, sosyal yardım ya da sosyal ve ekonomik destek alan kadınlar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın (Bakanlık) kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hizmet sunan kuruluşlarından faydalanan kadınlar öncelikli olmak üzere Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek gruplar içerisinde yer alan diğer kadınlar da yararlanabilecektir. Projeden yalnızca 0-15 yaş arasında (15 yaş dâhil) çocuğu olan kadınlar yararlanabilecek olup çocuğun proje devam ederken 15 yaşını tamamlaması projeden yararlanmaya engel olmayacaktır.  Kadınların evlatlık edindiği çocukları için de destekten yararlanma hakkı bulunmaktadır. 0-15 yaş arasında çocuğu olan kadınların çocuğa ait Nüfus Cüzdanı aslını İl Müdürlüğüne ibraz etmesi gerekmektedir” dedi.

BAKIM DESTEĞİ VERİLECEK

İl Müdürü Keleş, yaptığı açıklamanın devamında “Sanayi Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen Mesleki Eğitim Kurslarına ve İmalat Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına Katılan Kadınlara Çocuk Bakım Desteği Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar” kapsamında  bilgi verdi. Buna göre bu programda  düzenlenen kurs veya programlara katılanlardan da 2-5 yaş çocuğu olan kadınların çocuk bakım desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlara ayrıca Bakım Desteği de ödenebileceğini söyledi. Keleş ödemelerin nasıl olacağını şu şekilde anlattı; “ Bu kapsamda şartları uyanların kreş faturalarını İl Müdürlüğümüze ibrazı halinde 400₺’ye kadar ödeme yapılacaktır. İşbaşı Eğitim Programları İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri, işverenlerin de herhangi bir maliyete katlanmadan işgücü temin edebilecekleri bir programdır. Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin mesleklerinde düzenleyeceğimiz işbaşı eğitim programlarına katılan 18- 29 yaş arası gençlerimiz için işbaşı eğitim programlarımızı 9 aya kadar uyguluyor ve programa katılan gençlerimize günlük 75 ₺ ödüyoruz. Programlarımıza katılan gençlerimizin genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primlerini de karşılamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR İŞ-KUR’A YAPILACAK

Keleş açıklamasının devamında başvuruların İş-Kur İl Müdürlüğü’ne yapılacağını dile getirerek, “Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler.

Programa katılmak isteyen iş arayan ve işverenlerimiz Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yaparak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirler” dedi.

                                                           

Etiketler :