İstanbul'un gizli tarihi seminerde anlatılacak

İstanbul'un gizli tarihi seminerde anlatılacak

Yönetmen Gülensoy ve araştırmacı yazar Altunay'ın konuşmacı olacağı seminer, 12, 19, 26 Kasım ve 3-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Yönetmen Göksel Gülensoy ve araştırmacı-yazar Erhan Altunay, "İstanbul Seminerleri" etkinliğinde İstanbul'un gizemli tarihini anlatacak.

Dan Brown'ın "Cehennem" romanında yazarken "Ayasofya'nın Derinliklerinde" belgeselinden faydalandığı yönetmen Göksel Gülensoy ve "Ayasofya'nın Gizli Tarihi" kitabının yazarı Erhan Altunay'un semineri, dört hafta sürecek.

Seminerde "Haçlı İstilası ve Günümüze Gelen Gizli Planlar", "Semboller ve Gizemler", "Fatih Sultan Mehmed'in Gizli Yaşamı", "Ayasofya ve Diğer Mekanların Gizemli Tarihi", "Yeraltı Dehlizleri", "İstanbul'un İşgal Yılları", "İstanbul'un İlk Uygarlıkları ve Kalanlar", "Grek ve Roma Dönemi İstanbul'un Bilinmeyenleri" ve "Günümüz İstanbul'u" ara başlıkları altında İstanbul'la ilgili bilinmeyenler dinleyicilere aktarılacak.

Dinleyiciler, etkinlikte "Fatih Sultan Mehmed kutsal emanet koleksiyonu yaptı mı?', "Şövalyeler en gizli işaretlerini nerelerde bıraktılar? Bu işaretler nelerdir?", "Ayasofya'dan sonraki en kutsal mekan hangisiydi?", "Yerebatan Sarnıcı'ndaki Medusa başı neden ters duruyor?", "İşgal yıllarında Ayasofya'da kimler ne yaptı?" sorularına da cevap bulacak.

Seminer, 12, 19, 26 Kasım ve 3-10 Aralık tarihlerinde saat 10.30-17.30 saatleri arasında Kadıköy'deki Aqua Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :