İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Bitlis'te, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri terör saldırılarını kınadı

BİTLİS (AA) - Bitlis'teki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İstanbul'daki terör saldırılarını lanetledi.

İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Mustafa Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Beşiktaş'taki saldırıların terör örgütünün son çırpınışları olduğunu söyledi.

Bu saldırıların Türkiye'ye diz çöktürmek için yapıldığını ifade eden Cengiz, "Ama bu halk 15 Temmuz'da ne kadar dik durduysa bu süreçte de sağlam ve dik durup terörün üstesinden gelecektir. Sivil toplum örgütleri ve bu halk, Mısır, Suriye ve Irak'taki gibi değil de Türkiye emin adımlarla bölgede lider ülke olacak şekilde ne gerekiyorsa yapacaktır. Bu terör örgütleri artık son demlerini yaşıyor. Tüm terör eylemlerini kınıyoruz, lanetliyoruz." dedi.

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık da bütün zalimleri, vahşetleri ve insanlık dışı eylemleri kınadığını dile getirdi.

Yakışık, "Ey dünya emperyalistleri, sakın İslam alemini terörle terbiye edip bitireceğinizi düşünmeyin. Bu boş bir düşünce ve uğraştır. Bu doğrultuda bütün emperyalistleri, onlarla çalışanları ve piyonlarını lanetliyoruz." şeklinde konuştu.

Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak da Türkiye'nin geleceğine yönelik yapılan kalleşçe planların geçmişten bu yana devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yaşayanlar olarak şunu anladık ki yekvücut olmaktan başka hiçbir yolumuz yoktur. Birlik beraberliğin en üst düzeyde sağlanması için yapılan bu kalleşçe saldırılara karşı vatandaşlarımız canı pahasına bu olaylara göğüs gerecektir. Çocuklarımızın geleceğinin teminatı bizler isek bu uğurda vatandaş olarak da her türlü bedeli ödemeye hazırız. Memur-Sen ailesi olarak şunu açık ve net olarak ifade etmek istiyoruz ki bu tür saldırılar bizi daha da güçlü kılacak ve oyun kuranların oyunlarını bozacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler