İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

GSO Başkanı Konukoğlu, Şehinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, saldırıyı kınadı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Konukoğlu, yayımladığı mesajda, İstanbul'da meydana gelen iki ayrı terör saldırısının derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, şehit düşen polislere ve hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Hiçbir karanlık gücün vatanı parçalamasına, Türk halkının birlik beraberlik ve kardeşliğini bozmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Konukoğlu, "Bu alçakça saldırıları, terörün kirli emellerini gerçekleştirmesine destek veren bütün çevreleri lanetliyoruz. Patlamada yaşamını kaybedenler bu vatanın evlatlarıdır, ailelerinin acısını bizler de yüreğimizde hissediyoruz. Ülke olarak yastayız. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Konukoğlu, Türkiye'nin terörle mücadeleyi azimle ve kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu barbar saldırılar asla karşılıksız kalmayacak, güçlü devletimiz hainlerin cezasını verecektir. Teröre ve terörün arkasındakilere karşı milletçe tek yumruk olacağız. Biz vatan için varız. Hiçbir karanlık gücün ülkemizi parçalamasına, milletimizin birlik beraberliğini ve kardeşliğini bozmasına müsaade etmeyeceğiz. İstanbul'daki saldırıda kaybettiğimiz tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha gani gani rahmet diler, bu mübarek Mevlid Kandili gecesinde yapacağınız bütün duaların, tüm dünyada barışa ve huzura vesile olmasını Yüce Rabbim'den niyaz ederim."

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da yaşanan terör saldırısının üzüntü verici olduğunu vurgulayarak, yapılan alçak saldırının arkasında durup, onlara çanak tutan, kandan beslenen kirli elleri de lanetledi.

"Teessür ile öğrendiğimiz her hain saldırının ardından bir öldük bin dirildik, devletimiz ve aziz milletimiz kim ne yaparsa yapsın teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır." ifadesini kullanan Tahmazoğlu, Türk halkının birlik ve beraberliğine kasteden şer odaklarının Türkiye'ye ve aziz Türk milletine diz çöktüremeyeceğini dile getirdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu ise hiçbir kalleş saldırı ve pusunun Türk milletini beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyeceğini bildirdi.

Terörden beslenenlerin yine terörün döktüğü kanda boğulacağını kaydeden Fadıloğlu, mesajında "Vicdandan yoksun, insanlık dışı bu saldırı, ülkemizin bütününe, birlik ve beraberliğimize ve demokrasimize yapılmıştır. Acımız ve öfkemiz büyüktür ama milletimiz birbirine kenetlenerek bu zor günleri de elbette geride bırakacaktır. İçinde bulunduğumuz dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek her zamankinden daha da büyük önem taşımaktadır. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce adalete hesap vereceklerdir." görüşüne yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :