İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:- "İktidarın, tüm yurttaşlarımızın yaşama haklarının, huzurunun ve güvenliğinin teminat altına alınması için terörle mücadele politikasını derhal gözden geçirmesi, bir sistem değişikliği çabasından önce zaman kaybetmeden

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, terörle mücadele politikasının derhal gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Aralık'ta terörün alçak yüzünü bir kez daha gösterdiğini, İstanbul'daki terör saldırısının Türk ulusunu derin bir acıya boğduğunu belirtti.

Birlikte yaşama iradesini, kardeşliği ve barışı hedef alan bu saldırıların asla amacına ulaşamayacağını, ülke ve milletin terör karşısındaki duruşu ve kararlılığını bozamayacağını vurgulayan Torun, "Bu hain terör saldırısını gerçekleştirenleri ve arkasındaki karanlık güçleri şiddetle lanetliyor, şehit olan polislerimize ve yurttaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar, ulusumuza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Acıların, yasın ve teröre karşı tavrın ortak olduğunu vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

"Acılarımızı yarıştırmadan, paylaşarak yasımızı birlikte tutacağız. Bugün hepimize, başta siyaset kurumu olmak üzere demokrasinin tüm taşıyıcı unsurlarına ve bütün vatandaşlarımıza düşen en büyük görev, teröre karşı bütün gücüyle mücadele etmektir. CHP, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelede her türlü desteği sonuna kadar verecektir. Şüphesiz bir kez daha ortaya çıkmıştır ki iktidarın, tüm yurttaşlarımızın yaşama haklarının, huzurunun ve güvenliğinin teminat altına alınması için terörle mücadele politikasını derhal gözden geçirmesi, bir sistem değişikliği çabasından önce zaman kaybetmeden akılcı ve sürdürülebilir terörle mücadele politikası oluşturması ve hayata geçirmesi gerekmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :