İstanbul’da seyahat izin belgesi nereden alınıyor? Şahsi otomobille seyahat etmek hangi şarta bağlı?

İstanbul’da seyahat izin belgesi nereden alınıyor? Şahsi otomobille seyahat etmek hangi şarta bağlı?

İstanbul ve tüm Türkiye’de uygulamaya konulan seyahat izin belgesi sayesinde otobüs ve uçakla yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar il ve ilçe kurullarınca verilen izinle yolculuk yapabiliyorlar. Öte yandan tren seferleri geçici olarak durduruldu.

Önlemler kapsamında vatandaşlar Seyahat İzin Belgesi olmadan seyahat edemeyecek. Bu kapsamda ilçe kaymakamlıklarında oluşturulan seyahat izin kurulları vatandaşlar için hizmet vermeye başladı. Yeni genelgeye göre vatandaşlar seyahat izin belgesi olmadan seyahat edemeyecek. Peki, İstanbul’da seyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat izin belgesi başvurusu nasıl yapılır?

Seyahat izin belgesi talepleri, Seyahat İzin Kurullarınca gecikmeksizin değerlendirilerek belirtilen esaslar çerçevesinde karara bağlanacak.

Seyahat İzin Belgesi talepleri, otobüs ve hava yolu seyahatleri için düzenlenecek. Kapsam dâhilindeki vatandaşların izin talepleri, otogar ve havaalanlarında bu amaçla oluşturulan başvuru masaları, Bakanlık tarafından bu işlemler için tahsis edilecek "Alo 199" çağrı merkezi ile İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi üzerinden alınacak.

Karara bağlanan seyahat izin belgesi talepleri, bireysel başvurularda elden verilecek, telefon ve elektronik başvuruların sonuçları vatandaşlara mail, mesaj veya telefonla bildirilecek.

Otobüs veya uçakla şehir dışına çıkmak isteyenlerden doktor kararıyla tedavi için İstanbul dışına sevk edilmiş olanlar, birinci dereceden yakını vefat etmiş veya ağır hasta olanlar, son on beş gün içerisinde ilimize gelmiş, ilimizde kalacak yeri olmayanlar için belgelerini ibraz etmek koşuluyla otobüsler veya uçakla seyahat edebilme haklarına sahip oluyorlar.

Ayrıca özel durumlar haricinde normal koşullarda seyahat izin belgesi alabilmek için;

- 65 yaşın altında olmak

- Kronik hastalığınızın bulunmaması

- Seyahat izin belgesinin 3 gün içinde kullanılması gerekiyor.

İstanbul’da seyahat izin belgeleri Otogarlar ve Havalimanlarında bulunuyor.

Öte yandan şahsi araçlarla şehirlerarası seyahat etmek isteyen vatandaşlarda yine 65 yaş ve kronik hastalık durumları aranıyor. Ayrıca ateşi yüksek çıkan vatandaşlar ambulansla en yakın sağlık kuruluşuna sevk ediliyor.

Şartları tutmayan kişiler polis kontrol noktalarından geri çevriliyor.

 

Etiketler :