İstanbul'da KOBİ Zirvesi gerçekleştirilecek

İstanbul'da KOBİ Zirvesi gerçekleştirilecek

TOSYÖV, TOBB ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen 12. KOBİ Zirvesi, "girişimci ekosistemi" ana temasıyla 27-28 Nisan tarihlerinde İstanbul'da yapılacak

ANKARA (AA) - İstanbul, "girişimci ekosistem" ana temasıyla düzenlenecek 12. KOBİ Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) işbirliğiyle düzenlenen KOBİ Zirvesi 27-28 Nisan tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

"Girişimci ekosistem" ana teması çerçevesinde iki gün boyunca yapılacak oturumlarda, "Girişimci Dostu Düzenleyici Çerçevenin Geliştirilmesi", "Yenilikçi Girişimciliğin Desteklenmesi ve Sınai Mülkiyetin Önemi", "Tematik ve Genel Destekler", "Girişimcilerin Finansmana Erişiminin Kolaylaştırılması", "Savunma Sanayi ve Uydu Uzay Teknolojilerinde KOBİ'ler", "Girişimcilik Kültürünün Geliştirilmesi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri" değerlendirilecek.

Sektörün önemli temsilcilerini buluşturması beklenen Zirve sonrasında, ortak akıl ve sinerji ile hazırlanan sonuç bildirgesi kamuoyunun değerlendirmesine sunulacak.

Zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez, "KOBİ Zirvesi'nin aradığı girişimci, bilişim teknolojileri ve bilgi çağının ekonomik ve sosyal problemlerini çözecek girişimcidir. Bu tanıma uyan girişimciyi yetiştirmeli ve desteklemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Girişimci eğitimine yönelik yatırımların Türkiye'nin baş meselesi haline geldiğine dikkati çeken Sönmez, şunları kaydetti:

"Bundan böyle, özel kesimde ve kamuda girişimci eğitimi katmadeğeri en yüksek yatırım olarak görülmelidir. Türkiye formel veya informel, bir bütün olarak eğitim sistemini girişimci yetiştiren bir yapıya dönüştürmelidir. Türkiye'de girişimcilik, girişimci destek araçları arttıkça ve çeşitlendikçe gelişecektir. Bunun özeti, risk sermayesinin Türkiye'de henüz yeterince oluşmadığıdır. Bu nedenle 12. KOBİ Zirvesi risk sermayesi oluşturmanın yol ve yöntemlerine önemle eğilecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler