İstanbul'da kaçakçılığa yönelik operasyon

İstanbul'da kaçakçılığa yönelik operasyon

Bayrampaşa'da bir depoya düzenlenen baskında, yurda kaçak sokulduğu belirlenen bin 62 cep telefonu ile gıda, kozmetik, eczacılık sektöründe kullanılan ve sağlığa zararlı olduğu belirlenen 500 kilogram jelatin ele geçirildi

İSTANBUL (AA) - Bayrampaşa'da bir depoda, yurda kaçak sokulduğu tespit edilen bin 62 cep telefonu ile gıda, kozmetik, eczacılık sektöründe kullanılan ve sağlığa zararlı 500 kilogram jelatin bulundu.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 2 ay süren istihbarat çalışmasının ardından yurda kaçak sokulduğu belirlenen ürünlerin Bayrampaşa'da bir depoda saklandığını belirledi.

Adrese düzenlenen operasyonda, çeşitli markalarda bin 62 cep telefonu ile gıda, kozmetik, eczacılık sektöründe kullanılan sağlığa zararlı 500 kilogram jelatin ele geçirildi.

Laboratuvar incelemesine gönderilen jelatinlerin, domuz ve sığır kemiklerinin karışımından sağlıksız şekilde üretildiği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının izni olmadan ülkeye girişinin yapıldığı, sağlıksız ortamlarda depolandıktan sonra gıda, kozmetik, eczacılık ürünlerinin paketlemesinde kullanılacağının belirlendiği, ülkede sadece sığır ürünlerinden elde edilen jelatinlerin kullanıldığı bildirildi.

Operasyonda gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.K. "denetimli serbestlik" ve "yurt dışına çıkış yasağı" kararıyla serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :