İstanbul'da 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü

İstanbul'da 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü

DİSK Genel Merkezi önünde toplanarak Taksim'e yürümek isteyen grup, polisle yapılan görüşmenin ardından dağılma kararı aldı

İSTANBUL (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak için DİSK Genel Merkezi önünde toplanan grup, polisle yapılan görüşmenin ardından dağılma kararı aldı. 

DİSK'in Şişli Nakiye Elgün Sokak'taki genel merkezi önüne sabahın erken saatlerinde gelen sendika üyeleri ile geceyi binada geçirenler, kortej halinde Taksim Meydanı'na yürümek istedi.

Güvenlik önlemleri kapsamında yaya ve araç trafiğine kapatılan Halaskargazi Caddesi'ne ulaşan grubun, yürüyüşüne izin verilmedi. Grup, bunun üzerine slogan atarak oturma eylemi yaptı.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Taksim'e yürüyüşe izin verilmesi için grup adına bir süre polisle görüştü. 

Polisin, Taksim Meydanı'nın her türlü eyleme kapalı olduğunu belirterek, gruptakilerin dağılmalarını istemesi üzerine Küçükosmanoğlu, sendika üyeleriyle konuyu değerlendirmek için yetkililerden zaman istedi.

Küçükosmanoğlu, daha sonra yaptığı açıklamada, gazetecilerin ve işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ederek, grup üyelerinin dağılma yönünde karar aldığını belirtti.

Bir dahaki 1 Mayıs kutlamalarında da bir arada olmak istediklerini dile getiren Küçükosmanoğlu, eylemlerinin sona erdiğini kaydetti. 

Bunun üzerine polisin caddeye kurduğu barikatın önüne kırmızı karanfil bırakan grup üyeleri, DİSK Genel Merkez'ine doğru yürüyüşe geçti.

Genel merkez önünde tekrar toplanan sendika üyeleri, bir süre sonra araçlarına binerek konvoy halinde bölgeden uzaklaştı.  

- Kurtuluş'taki son durum

Kurtuluş'ta da toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen grubu, polis dağılmaları yönünde uyardı. Buna rağmen ilerleyişini sürdüren gruba, biber gazıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan eylemcilerden bazıları da caddedeki bir börekçiye sığındı.

Börekçide, polisin kimlik kontrolüyle üst araması yaptığı grup arasından bazı kişiler gözaltına alındı. Daha sonra gözaltıları protesto eden ve uyarıları dinlemeyen yaklaşık 30 kişilik gruba da müdahale edildi. Müdahale sonrasında grubun dağılmasıyla caddede bekleyen polis de bölgeden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı