"İstanbul'a milyonlarca ağaç diktik"

"İstanbul'a milyonlarca ağaç diktik"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya:- "Ümraniye'de çöp dağlarında patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız vardı. Biz böyle bir İstanbul'u aldık ve Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra İs

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çevreciliği anlamak için AK Parti iktidarında gerçekleşen çalışmalara bakılması gerektiğini belirterek, "Ümraniye'de çöp dağlarında patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız vardı. Biz böyle bir İstanbul'u aldık ve Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra İstanbul'a milyonlarca ağaç diktik. İstanbul'un adeta rengi değişti, yeşil bir İstanbul'u Cumhurbaşkanımızın başkanlığı döneminde İstanbullulara armağan ettik." dedi.

Kaya, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı, Semiha Şakir Huzurevi ziyaretlerinin ardından Dünya Çevre Günü münasebetiyle Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı'nın (ÇEVKO) Zeytinburnu Belediyesi ile hazırladığı farkındalık çalışması kapsamında 58. Bulvar Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Esnafla sohbet eden Kaya, burada yaptığı konuşmada, çevreciliği anlamak isteyenlerin AK Parti'nin iktidarı döneminde yaptığı çalışmalara bakması gerektiğine dikkati çekerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce İstanbul'un nasıl pisliğe terk edildiğini yaşayarak gördük. Gençlerimiz bilmiyor ama gençlerimize de biz anlatacağız." diye konuştu.

Kaya, eskiden insanların Haliç kıyısında kokudan nefes alamadıklarını ve buradan geçerken burunlarını tıkadıkları bir İstanbul olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ümraniye de çöp dağlarında patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız vardı. Biz böyle bir İstanbul'u aldık ve Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra İstanbul'a milyonlarca ağaç diktik. İstanbul'un adeta rengi değişti, yeşil bir İstanbul'u Cumhurbaşkanımızın başkanlığı döneminde İstanbullulara armağan ettik. Su sorununu Cumhurbaşkanımız çözdü belediye başkanlığı döneminde, İstanbulları suya kavuşturduk. Su hayattır, su temizliktir. İstanbullu vatandaşlarımız, haftada 1-2 gün musluğundan su aktığı İstanbul günlerinden, elhamdülillah 1994 sonrasında bugünlere geldi. Haliç, İstanbul'un adeta gerdanlığı, temizlendi ve bugün çok şükür güzel bir şekilde İstanbul'un gerdanı olarak, İstanbulluya görsel olarak da hizmet ediyor."


- "İktidarlarımız döneminde tüm Türkiye'yi ağaçlandırdık"

İnancı gereği insana, hayata, yaşama ve çevreye saygısı olduğunu aktaran Kaya, "Bizim, medeniyet değerlerimizden aldığımız çevre bilincimiz var. Biz, doğayı, her canlıyı yaşam hakkına saygı gösterip, kutsal bilip, korumakla mükellefiz. İktidarlarımız döneminde tüm Türkiye'yi ağaçlandırdık, milyarlarca fidan diktik ve ülkemize çevremize hiçbir zaman zarar vermeden hizmet etmeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

24 Haziran seçimlerinde Türk milletini ve özellikle İstanbul'u çok heyecanlandıran bir vaatlerinin olduğunu, İstanbul'un "Millet Bahçeleri" ile buluşturulacağını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle, çocuklarımızın, ailelerimizin nefes alacağı dünyanın sayılı bahçelerinden birini Atatürk Havalimanı'nın olduğu bölgeye yapacağız. Bizim çevre bilincimiz, çevreye olan saygımız 15 yıldır ülkemizde yaptığımız hizmetlerde var. Çevre bilinci adı altında konuşanlar iktidar olursa eğer, Kanal İstanbul projesini iptal edeceğini söylüyor. Kanal İstanbul'u biz niçin yapmak istiyoruz? Biz, boğazdan geçen, atık taşıyan gemilerin Allah korusun herhangi bir kaza anında boğazı kirletmesinin önüne geçmesini istediğimiz için ve İstanbul'a, İstanbul Boğazı'na, denizlerimize saygımızdan dolayı böyle büyük bir projeyi Allah'ın izniyle hayata geçireceğiz. Biz, milletimize, İstanbullu kardeşlerimize, 81 milyon vatandaşımıza hizmete devam edeceğiz. Dünya Çevre Gününün farkındalık oluşturmak adına hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Bakan Kaya, temizlik personeli ve İstanbulluların daha temiz, daha sağlıklı bir İstanbul'da yaşamasını sağlayan çalışanların ve çevre gönüllerinin Dünya Çevre Günü'nü kutlayarak, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye destek istedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :