İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:- "Her darbe girişimi karşısında toplumun ortak tepki vermesi gerekiyor. Dolayısıyla kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin, nasıl teröre karşı ortak bir tavır takınıyorsak, takınmamız gerekiyorsa, darbe konusunda da hep

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara'daki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Her darbe girişimi karşısında toplumun ortak tepki vermesi gerekiyor. Dolayısıyla kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin, nasıl teröre karşı ortak bir tavır takınıyorsak, darbe konusunda da hepimizin ortak tavır takınması gerekir." dedi.

Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında, askeri kalkışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Demokrasiyi güçlendirmek için uzun süre çaba harcadıklarını, Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini belirten Kılıçdaroğlu, darbelerin izlerinin hala taşındığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, "Yeni bir darbe ile karşılaşmak asla ve asla kabul edeceğimiz bir olay değil. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak, CHP olarak zaten bizim temel görevlerimizden ilkelerimizden birisidir. Herkes şunu çok iyi bilmeli ki CHP, parlamenter demokrasimizin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır ve bağlı kalmaya da devam edecektir." diye konuştu.

"Bu girişimi nasıl okuyorsunuz?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Her darbe girişimi karşısında toplumun ortak tepki vermesi gerekiyor. Dolayısıyla kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin, nasıl teröre karşı ortak bir tavır takınıyorsak, takınmamız gerekiyorsa, darbe konusunda da hepimizin ortak tavır takınması gerekir." yanıtını verdi.

"Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'dan sokağa davet geldi. Partililerinize herhangi bir çağrınız var mı?" sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, "Var, Sayın Başbakan ile konuştum bu konuyu da. Elbette ki demokrasiye sahip çıkmak sadece CHP'lilerin, AKP'lilerin veya MHP'lilerin görevi değil, bütün vatandaşların ortak görevi." dedi.

"TBMM'deki olağanüstü toplantıyla ilgili bilgisinin olup olmadığının" sorulduğu Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımız orada, Meclis'teler." karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, "Kendisinin plan ve programının ne olduğunun" sorulması üzerine, "Şu anda İstanbul'dayım. Yarın bir toplantı yapılacaktı. O toplantı için akşam 10 uçağıyla gelmiştim. Dolayısıyla uçaktan iner inmez bu olaydan haberimiz oldu. Şimdi dikkatle izliyoruz ve arkadaşlarımız bilgilendiriyorlar." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile de görüştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, demokrasiye, Cumhuriyet'e sahip çıkma konusundaki düşünceleri paylaştıklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :