İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:-"Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gün, bu alçak darbe girişimini geri püskürtme ve bu darbe girişimine girişenlerin yargı önüne çıkarılarak milletin önünde hesap verdirme günüdür"-CHP Grup Başkanvekili Özel:-"CHP olar

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul ve Ankara'da FETÖ darbe girişimine ilişkin, "Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gün, bu alçak darbe girişimini geri püskürtme ve bu darbe girişimine girişenlerin yargı önüne çıkarılarak milletin önünde hesap verdirme günüdür." dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Genel Kurulunda AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile başkanlık divanına oturarak, FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi.

Muş da divanda yaptığı açıklamada, bir avuç ihanetçi tarafından millet iradesine karşı alçakça bir girişimde bulunulduğunu, ancak asla başarılı olamayacaklarını söyledi.

Milletin Türkiye'nin her yerinde milli iradeye sahip çıktığını belirten Muş, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz iş başındadır. Cumhurbaşkanımız devletin başındadır. Meclis Başkanımız, milli irade, TBMM'de toplantı halindedir, milli iradeye sahip çıktığını göstermektedir. Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gün, bu alçak darbe girişimini geri püskürtme ve bu darbe girişimine girişenlere yargı önüne çıkarılarak milletin önünde hesap verdirme günüdür. Tüm milletimizi bu girişim sonlandırılıncaya kadar meydanlarda, sokaklarda kalmaya davet ediyorum. Milli iradeye sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu darbeciler teslim olana kadar TBMM çalışmalarına devam edecektir. Milletimiz meydanları boşaltmayacaktır. Emniyet birimlerimiz milletin yanında durmaya devam edecektir. Bu küçük yapı bertaraf edilip silahlı kuvvetlerimizin içinden temizleninceye kadar bu çalışmalar sürdürülecektir. Tüm milletimizi sokak sokak, meydan meydan ellerine Türk bayraklarını almak suretiyle demokrasiye sahip çıktıklarını haykırmaya davet ediyorum."

- "Demokrasiye ve parlamentoya sonuna kadar bağlıyız"

Divanda oturan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "CHP olarak 94 yıldır seçimlere girer, çıkarız. Yeneriz, yeniliriz ama asla darbecilere yenilmeyiz, darbecilere teslim olmayız." dedi.

Son seçimlerde halkın CHP'ye anamuhalefet partisi olma görevini verdiğini belirten Özel, şunları söyledi:

"Halkımız yapılacak bir demokratik seçimde CHP'ye bir başka görev verene kadar, iktidar olur, muhalefet olur, Türkiye'nin ve bu parlamentonun ana muhalefet partisiyiz. Demokrasiye ve parlamentoya sonuna kadar bağlıyız. Sayın Genel Başkanımız bir program için gittiğinden bu darbe girişimi duyulduğunda havadaydı. Çok gecikmeli olarak Atatürk Havalimanına indi. İlk açıklamaları kamuoyuyla paylaşıldı. Hava trafiği olmadığından Ankara'ya dönemiyor. Ancak ilk fırsatta Ankara'ya dönmek üzere bütün şartları zorluyor. Bizlere talimatı Meclise ve demokrasiye sahip çıkma yönündedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :