İstanbul Mushafı Konferansı NEÜ'de Gerçekleştirildi

İstanbul Mushafı Konferansı NEÜ'de Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde tamamlanan ve İslam medeniyetinin 15 asırlık seyrini anlatan 10 ciltlik İstanbul Mushafı ele alındı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde (NEÜ) düzenlenen "İslam Medeniyetinde Mushaf Geleneği İstanbul Mushafı Konferansı"nda, Hattat Hüseyin Kutlu öncülüğünde 66 kişilik ekip tarafından sekiz yılda tamamlanan ve İslam medeniyetinin 15 asırlık seyrini anlatan 10 ciltlik İstanbul Mushafı ele alındı.

İstanbul Mushafı'nın Tanıtımı ve Hüseyin Kutlu'ya Fahri Doktora Unvanı

NEÜ Köyceğiz Yerleşkesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi'nde Hattat Hüseyin Kutlu'nun ismini taşıyan konferans salonunun açılışı yapıldı. Programda, İstanbul Mushafı'na İslam medeniyetinin estetik birikimini ortaya koyan Hattat Hüseyin Kutlu'ya fahri doktora unvanı verildi. Etkinlikte İstanbul Mushafı tanıtım filmi gösterildi ve Hattat Berrak Özdoğan, "İslam Medeniyetinde Mushaf Geleneği, İstanbul Mushafı" konulu bir sunum yaptı.İstanbul Mushafı Konferansı NEÜ'de Gerçekleştirildi

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu'dan Hüseyin Kutlu'ya Teşekkür

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Hattat Hüseyin Kutlu'yu Konya'nın medarı iftiharı olarak nitelendirerek, kendisine fahri doktora unvanı kabul ettiği için teşekkür etti. Zorlu, Kutlu'nun Konya'nın tarihine şeref katacak bir sanatkar olduğunu vurguladı.

Bilal Erdoğan'dan Hüseyin Kutlu'ya Övgü

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Hüseyin Kutlu'nun İslam sanatlarına ve medeniyetine yaptığı katkıları takdir ederek, İstanbul Mushafı'nın tanıtılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Erdoğan, gençlerin bu tür eserlerin gayesini anlamaları gerektiğini belirtti.

İstanbul Mushafı Konferansı NEÜ'de Gerçekleştirildi

Vali Vahdettin Özkan'dan Manevi Değerlerin Önemi Vurgusu

Konya Valisi Vahdettin Özkan, medeniyet değerlerimizin genç nesillere aktarılmasının önemini vurgulayarak, Hüseyin Kutlu'nun bu alanda önemli bir rehber olduğunu ifade etti. Özkan, İstanbul Mushafı'nın İslam medeniyetinin derinliklerini ortaya koyduğunu söyledi.

Hüseyin Kutlu'nun Hattatlığa Başlama Serüveni

Hattat Hüseyin Kutlu, hattatlığa 1968 yılında Hattat Hamid Aytaç'tan ders alarak başladığını anlattı. Kutlu, İstanbul Mushafı'nı 40 yıl boyunca gönlünde demlediğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle bu eserin hayata geçtiğini belirtti.

İstanbul Mushafı Konferansı NEÜ'de Gerçekleştirildi

İstanbul Mushafı'nın Mesajı

Kutlu, İstanbul Mushafı'nın iki ana mesajı olduğunu söyledi: Müslümanların medeniyet köklerine dönmeleri ve batıya İslam medeniyetinin görkemini göstermeleri. Kutlu, İslam medeniyetinin değerlerinden haberdar olunması gerektiğini vurguladı.

Programa Katılan Protokol

Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.