İstanbul merkezli kaçakçılık operasyonu

İstanbul merkezli kaçakçılık operasyonu

Sigara, akaryakıt ve göçmen kaçakçığı yaptıkları, terör örgütü PKK'ya finansal destek sağladıkları iddiasıyla İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda 38 kişi gözaltına alındı- Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18'i tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, kaçakçılık yaptıkları ve terör örgütü PKK'ya finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 38 kişiden 18'i tutuklandı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası bağlantıları bulunan organize suç örgütü elemanlarının sigara, akaryakıt ve göçmen kaçakçığı yaptıkları, terör örgütü PKK'ya finansal destek sağladıkları istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Polis ekiplerince 20 Ocak'ta İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Muğla ve Samsun'da 50 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, suç örgütünün elebaşı olduğu öne sürülen Erdal B'nin de aralarında bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı.

Polislerin operasyon sırasında, çaycı, simitçi, sokak satıcısı gibi davranarak şüphelilerin fiziki takibini yaptığı, adreslerin tespitinin ardından operasyonun gerçekleştirildiği bildirildi.

Şüpheliler arasında emniyetten, askeriyeden ve gümrükten ihraç edilmiş eski kamu çalışanları ile bir içki firmasının eski genel müdürünün de bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin, terör örgütü PKK'ya finansal destek sağladıkları da iddia edildi.

Adreslerde yapılan aramalarda, 400 bin 500 paket kaçak sigara ve 52 bin 700 litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, botlarla Karadeniz üzerinden Romanya'ya gönderilmek istenen 161 göçmen kurtarıldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 38 kişiden 18'i tutuklandı, 20'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca, suç örgütüne yönelik daha önce gerçekleştirilen ara operasyonlarda gözaltına alınan 197 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

Öte yandan, söz konusu organize suç örgütü elemanlarının, Romanya, Ukrayna, Irak, Gürcistan ve Yunanistan'da da üyelerinin bulunduğu öne sürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :