"İşsizlikte art arda üç aydır düşüş yaşanıyor"

"İşsizlikte art arda üç aydır düşüş yaşanıyor"

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Koçer:- "Ekonomide 2017 yılında gelen veriler, Türkiye için durumun beklenenden de iyiye gittiğini göstermektedir. İstihdam seferberliğinin etkisiyle işsizlikte art arda üç aydır düşüş yaşanıyor"

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, ekonomide 2017 yılında gelen verilerin, Türkiye için durumun beklenenden de iyiye gittiğini gösterdiğini belirterek, "İstihdam seferberliğinin etkisiyle işsizlikte art arda üç aydır düşüş yaşanıyor." dedi.

Koçer, Türkiye İstatistik Kurumunun nisan ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini AA muhabirine değerlendirdi.

İşsizlik oranının nisan ayında beklentilerin altında, yüzde 10,5 seviyesinde gerçekleştiğini anımsatan Koçer, mart döneminde yüzde 11,7 olan işsizlik oranının 1,2 puan azaldığını, işsizlikte yaşanan düşüş trendinin devam ettiğini kaydetti.

Nejat Koçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin, işsizlik rakamları üzerine olumlu etkisi olduğuna işaret ederek, "Ekonomiye yönelik alınan tedbirler ve atılan adımlarla, Cumhurbaşkanımızın şubat ayında başlatmış olduğu milli istihdam seferberliği sayesinde, işsizlik düşüş trendine girmiştir ve önümüzdeki dönemlerde de azalışını sürdürecektir. Milli istihdam seferberliğinin bundan sonraki dönemlerde yapacağı katkı, işsizlikte yaşanan iyileşmeyi hızlandıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Ekonomide 2017 yılında gelen veriler, Türkiye için durumun beklenenden de iyiye gittiğini göstermektedir." diyen Koçer, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle yılın ilk çeyreğinde yakalanan yüksek büyüme oranının yıl boyunca devam edeceğine inanıyorum. İstihdam seferberliğinin etkisiyle işsizlikte art arda üç aydır düşüş yaşanıyor. Ocak ayında yüzde 13'e yükselen işsizlik oranının bugün yüzde 10,5 seviyesine düşmüş olması fevkalade büyük bir değişimdir.

Büyümenin istihdama olumlu yansıdığını ve işsizlik oranının önümüzdeki aylarda daha da aşağılara indiğini hep birlikte göreceğiz. TOBB tarafından finansta inovasyon sayılan ve KOBİ'lere verilen nefes kredisi ile Kredi Garanti Fonu tarafından yeni nesil kredi kefalet sistemleri sayesinde büyüme ve istihdam hızla artmaya devam edecektir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile TOBB arasında başlatılan istihdam kampanyasının bu sonuca önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. İŞKUR ve KOSGEB desteklerinin istihdama ve üretime olan etkisini önümüzdeki aylarda daha fazla göreceğimizi umut ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :