İsrail'in yasa dışı yerleşim birimleri

İsrail'in yasa dışı yerleşim birimleri

Filistin yönetimi, ABD'nin Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmamasından endişeli

RAMALLAH (AA) - Filistin Yönetimi, Donald Trump liderliğindeki yeni ABD idaresinin, İsrail’in Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşim birimlerini genişletme ve inşa faaliyetlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmamasıyla ilgili endişeli oldukları bildirildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetimine bir an önce İsrail ile Filistin arasında barış sürecini ve müzakereleri başlatmak üzere yeniden harekete geçme çağrısı ve Yahudi yerleşim birimiyle ilgili tavrının da "geçiş süreci ve geçici bir süre" olması temennisinde bulunuldu.

Açıklamada, Filistin Dışişleri Bakanlığı'nın titizlikle ABD yönetiminin Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin tavrının takip edildiği belirtilerek, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Filistin-İsrail sorununun taraflarıyla diyalog kanallarını yeniden açması temennisi vurgusu yapıldı.

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimlerinin inşa edilmesini destekleyen Trump'ın göreve geldiği 20 Ocak'tan bu yana, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 bin 568, Doğu Kudüs'te 566 olmak üzere 3 binden fazla yeni konut inşasına onay verdi.

Trump, seçim kampanyalarında, "İsrail'in Filistin topraklarında inşa ettiği Yahudi yerleşim birimlerinin, barış görüşmelerine engel teşkil etmediğini" açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :