İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail askerlerinin El-Halil kentindeki mülteci kampına yaptığı baskının ardından çıkan olaylarda 10 Filistinli yaralandı

El-HALİL (AA) - İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki Fevar Mülteci Kampına düzenlediği baskın üzerine çıkan olaylarda 10 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri sabah saatlerinde Fevar Mülteci Kampına girerek bazı evlere baskın yaptı ve bir kişiyi gözaltına aldı.

Filistinliler baskına karşılık askerlere taş ve boş şişe fırlatırken, İsrail güçleri göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiyle müdahale etti.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamada kampta gerçek mermiyle yaralanan 10 Filistinlinin hastaneye nakledildiği, göz yaşartıcı gazdan etkilenen onlarca kişiye de olay yerinde müdahale edildiği aktarıldı.

Öte yandan, İsrail güçleri El-Halil kentindeki Seir beldesinde Filistinlilerin yaşadığı 6 çinko evi "C bölgesi"nde ruhsatsız olarak inşa edildiği gerekçesiyle yıktı.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Antlaşması" çerçevesinde Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

İsrail yönetimi Filistinlilerin C bölgesinde inşaat yapmasını neredeyse imkansız kılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :