İsrail'deki Arapların yaşadığı bölgelerde genel grev

İsrail'deki Arapların yaşadığı bölgelerde genel grev

Filistin asıllı İsrail vatandaşı Ahmed Taha'nın İsrail polisi tarafından öldürülmesini protesto etmek için genel greve gidildi

KUDÜS (AA) - İsrail'deki Arapların yaşadığı şehir ve köylerde "Ahmed Taha isimli Filistinli gencin dün İsrail polisi tarafından öldürülmesini protesto etmek için" genel greve gidildi.

İsrail'deki Arap Vatandaşları İzleme Yüksek Komitesi'nin çağrısı üzerine İsrail'deki Arapların yaşadığı şehir ve köylerdeki dükkanlar, okullar ve diğer eğitim kurumları kapılarını açmadı.

Filistin asıllı İsrail vatandaşı Taha (20) dün İsrail'in kuzeyindeki Kefr Kasım beldesinde çıkan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Taha'nın cenaze törenine çok sayıda Filistinlinin yanı sıra aralarında Ahmed et-Tıybi'nin de bulunduğu İsrail meclisindeki (Knesset) bazı Arap milletvekilleri ile Filistinli kanaat önderleri katılmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İsrailli insan hakları kuruluşu İsrail Vatandaş Hakları Derneği ise olayla ilgili soruşturma açılması çağrısında bulunmuştu.

İsrail'in resmi İstatistik Merkezi'nin verilerine göre, İsrail'de 1 milyon 400 bini aşkın Arap yaşıyor. Bu, toplam 8 milyonluk ülkenin yüzde 20'sine tekabül ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler