İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinliler defnedildi
İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinli Hamid ve Vahdan, son yolculuğuna uğurlandı
RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'nın Ramallah kenti ile Gazze Sınırında İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Filistinli Mehdiye Hamid (38) ve Refik Vahdan'ın (22) cenazeleri düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi.
Ramallah'ın Silvad beldesinde aracını İsrailli güvenlik güçlerinin üzerine sürdüğü iddiasıyla vurularak öldürülen Hamid isimli Filistinli kadının cenazesi, Filistin Sağlık Merkezi'nden ambulans eşliğinde alınarak ailesinin evine getirildi. Hamid için düzenlenen cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı.
Öte yandan, Filistinlilerin İsrail'in tutumunu protesto etmek amacıyla düzenlediği gösteriye İsrail askerleri müdahale etti. Açılan ateş sonucunda Gazze sınırında hayatını kaybeden Filistinli genç Vahdan'ın naaşı hastaneden alınıp evine getirildi. Son yolculuğuna uğurlanmak üzere düzenlenen törenin ardından Şucaiyye mahallesindeki mezarlığa defnedildi.
Ekim ayından bu yana "bıçakla veya araçla saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla vurularak öldürülen pek çok Filistinlinin cesedi hala İsrail tarafında tutuluyor.
İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'ten, hemen hemen her gün "İsraillilere bıçaklı veya araçla saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.
AA
Kaynak: