İspanyolca dil kursu açılıyor

İspanyolca dil kursu açılıyor

KTO Konya’da bir ilke daha imza atarak “İspanyolca Dil Kursu” düzenliyor.

Konya’nın dış ticaretinin geliştirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Konya Ticaret Odası Konya’da bir ilke daha imza atarak “İspanyolca Dil Kursu” düzenliyor. Dünya piyasalarında İngilizce’den sonra en geçerli dillerden birisi olan İspanyolca ile özellikle Güney Amerika ülkelerindeki olası pazarlar hedefleniyor.

 

Konya’da ihracatın geliştirilmesi için 6 dönemdir, Dış Ticaret Elemanı Yetiştirme Programı düzenleyen ve bugüne kadar 500’den fazla kursiyeri eğiten KTO çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Konya’nın ihracatında son 10 yılda gerçekleşen rakamları bir başarı hikayesi olarak nitelendiren Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez; “İhracatımızın geliştirilmesi rakamların artırılması ve yeni pazarların tespiti noktasından sürekli bir çalışma içerisindeyiz. Ancak şunun da çok iyi farkındayız ki; ihracatta karşılaştığımız en büyük problemlerden birisi yetersi yabancı dil. İngilizce konusunda istediğimiz noktada olmasak da çok büyük bir ilerleme kaydettik. Fakat özellikle Güney Amerika ülkelerinde İngilizce konuşulmuyor. Bu ülkeler ise bizim için çok iyi bir Pazar niteliği taşıyor. Ümit ediyoruz ki bu pazarlara İspanyolca’yı öğrenmiş kursiyerlerimiz  sayesinde ulaşacağız” dedi.

 

Toplam eğitim süresi 160 saat olan kurs Konya Ticaret Odası&English Club Language School işbirliği ile düzenlenecek ve  eğitim 4 ay sürecek. Dersler Cumartesi–Pazar günleri Konya Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecektir. Eğitim sonunda katılımcılara TC. MEB. English Club Language School tarafından sertifika verilecektir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi Konya Ticaret Odası Etüd-Araştırma Servisi’nden alınabilecektir.

Memleket