İsmailağa lideri Mahmut Ustaoğlu'nun son durumu hakkında açıklama geldi

İsmailağa lideri Mahmut Ustaoğlu'nun son durumu hakkında açıklama geldi

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi hastanede tedavi altına alındı.

Mahmud Efendi Hazretleri olarak anılan Nakşibendi Tarikatı şeyhlerinden İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Uzun süredir yaşlılığa bağlı kronik hastalıkları olan Ustaosmanoğlu'nun korona virüsten değil rutin hastalıklardan dolayı hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

"KORONAVİRÜS SÖYLEMLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, "Efendi Hazretleri daha önce kısmı enfeksiyon tedavisi için bulunduğu hastaneden virüs bulaşır sebebiyle evine geçiş yapmış ancak tekrardan doktor tavsiyesi üzerine hastahaneye intikal ederek yarım kalan tedavisine başlanmıştır. Hayati bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Mahmud Efendi Hazretleri ile ilgili kanında mikrop çıkmış, mevcut virüsten etkilenmiş gibi bir takım söylemler gerçeği yansıtmıyor. Şahsına ait bir takım kronik rahatsızlıklardan sebeple hastane ve doktor gözetimindedir. Başkaca söylem ve haberlere itibar etmeyiniz." açıklamasında bulundu.

İNSANLARI TELAŞA SÜRÜKLEMEK DOĞRU DEĞİLDİR

Müceddid Mahmud Efendi Vakfı'ndan yapılan açıklamada ise "Efendi Hazretlerimiz, kendisinde bulunan eskiye dayalı rahatsızlıklarından sebep hastanede olduğu doğrudur. Fakat gereksiz paylaşımlar yaparak insanları telaşa sürüklemek doğru değildir. Dua etmek en iyi ve doğru yoldur." denildi.

Etiketler :