İsmail Heniyye: "Filistin halkı ve Hamas, AA ile gurur duyuyor"

İsmail Heniyye: "Filistin halkı ve Hamas, AA ile gurur duyuyor"

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, sadece Filistin meselesi değil, dünyadaki mazlum halklar için yaptıkları nedeniyle Filistin halkı...

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, sadece Filistin meselesi değil, dünyadaki mazlum halklar için yaptıkları nedeniyle Filistin halkı ve Hamas olarak, Anadolu Ajansı'yla (AA) gurur duyduklarını ifade etti.

Heniyye, AA'nın 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya bir mektup gönderdi.

"Şahsım ve Hamas'ın yönetici sınıfındaki kardeşlerim adına, AA'nın 100. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum." ifadelerini kullanan Heniyye, şöyle devam etti:

"Hamas ve Filistin halkı olarak, Kudüs, Filistinli tutuklular, Gazze ablukası, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri ve İsrail'in mükerrer ihlallerini haberleştirmede gösterdiği üstün çabadan ötürü AA ile gurur duyuyoruz."

Heniyye, ajansın, Filistin gerçeğini ve İsrail'in işlediği suçları ortaya koymada büyük bir çaba gösterdiğini vurguladı.

AA'nın dünya Müslümanlarının meselelerine de ilgi gösterdiğini ve onların sıkıntılarını aktarmaya çalıştığını kaydeden Heniyye, ajansın profesyonel, doğru ve hızlı habercilik yaptığını ve ve zengin haber kapasitesi olduğunu belirtti.

Heniyye, AA'nın "dünyadaki mazlum halkların sesi olma" politikasını sürdürmesi çağrısında bulundu.


Kaynak:Haber Kaynağı