"İslam'da kadın ve hakları" paneli

"İslam'da kadın ve hakları" paneli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:- "Kimse inançlarından dolayı ötekileştirilmesin, hayatları yok sayılmasın ve yabancılaştırılmasın istiyoruz. O nedenle ülkemizde demokrasi ve özgürlük alanlarını genişletmek istiyoruz"- "Ülke olarak, ümmet olara

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Kimse inançlarından dolayı ötekileştirilmesin, hayatları yok sayılmasın ve yabancılaştırılmasın istiyoruz. O nedenle ülkemizde demokrasi ve özgürlük alanlarını genişletmek istiyoruz." dedi.

Karaaslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen "İslam'da kadın ve hakları" panelinin açılışında, kadınların geçmişte çok zor günler yaşadığını, özellikle 28 Şubat sürecinde başörtüleriyle ilgili çok ezildiklerini söyledi.

Bu süreçte yaşananlardan utanç duyduğunu dile getiren Karaaslan, bütün çaba ve gayretlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde bir daha bu tür olayların yaşanmaması olduğunu belirtti.

Herkesin inancına dayalı yaşam tarzını barındırması, kimsenin ötekileştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Karaaslan, "Kimse inançlarından dolayı ötekileştirilmesin, hayatları yok sayılmasın ve yabancılaştırılmasın istiyoruz. O nedenle ülkemizde demokrasi ve özgürlük alanlarını genişletmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

İslam'da kadının adaletin sağlanması gereken bir evlat, huzurlu bir kul, cennetin müjdelendiği bir anne, güven ve huzur veren bir eş, salih bir insan olarak tanımlandığına dikkati çeken Karaaslan, dinde kadının statüsünün belirlendiğini ve ona uygun davranılması gerektiğini anlattı.

Karaaslan, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın zor günlerden geçtiğinin altını çizerek "Ülke olarak, ümmet olarak, dünya olarak zor günlerden geçiyoruz. Her şey tekrar yoluna girdiğinde Türkiye'nin dünya çapında söz söyleyen ve sözü dinlenen gençlere ihtiyacı olacak." diye konuştu.

Bugün Afganistan'da, Filistin'de, Myanmar'da, Suriye'de yaşananların ortak acıları olduğunu belirten Karaaslan, şunları söyledi:

"Eğer biz bugün bireysel olarak kendi mutluluğumuzu düşünüyor olsaydık, bu acıların hiçbirinden haberdar olmazdık. Maalesef Batı dünyası gibi duymuyor, görmüyor, konuşmuyor olurduk ama biz bu acıların farkındayız. Biz bu acıların ortağıyız. Aynı zamanda dualarımızla, fiilen kendimiz inisiyatif alarak bu acıların bir parçasıyız. Biz dünyada yaşanan olayların sadece seyircisi ve izleyicisi değiliz. 3 milyondan fazla Suriyeli kardeşlerimize kollarını açan, bu anlamda bütün dünyaya örnek olan Türkiye'nin adını böyle anacak bir adım attık. Bu tavrımızı devam ettireceğiz. Şartlar ne olursa olsun gün gelecek, bu coğrafyada işler düzelecek ve her şey tekrar yoluna girecek. Tarih defalarca bu coğrafyada acıları, ardından dirilişlerini yazdı. Böyle olacağına inancımız tamdır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :