İslam Konferansı Enformasyon Bakanları Zirvesi'ne doğru

İslam Konferansı Enformasyon Bakanları Zirvesi'ne doğru

Çarşamba günü başlayacak zirveye Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un katılması bekleniyor

CİDDE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından organize edilen 11'inci İslam Konferansı Enformasyon Bakanları Zirvesi'nin hazırlık toplantısı başladı.

Bu yıl "Terör ve İslamofobia ile Mücadelede Yeni Medya Araçlarının Rolü" ana temasının işleneceği 11. İslam Konferansı Enformasyon Bakanları Zirvesi hazırlık toplantısı, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde üye ülkelerin üst düzey yetkililerin katılımı ile gerçekleştiriliyor.

İİT'nin 2025 yılı enformasyon hedeflerinin de belirleneceği hazırlık toplantısında, kadının basındaki rolü, İİT üye ülkelerindeki basının işgal atındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı destekleme rolü, üye ülke enformasyon kuruluşları arasındaki işbirliği ve iletişim olanaklarının arttırılmasının yanı sıra basın ve gazetecilere verilecek uluslararası ödül sisteminin oluşturulması, uydu üzerinden yayın yapılması, kararlaştırılan 'İİT Televizyonu' ile ilgili son gelişmelerin değerlendirilmesi ve İİT üye ülkelerindeki basın yayın kuruluşlarının kalite ve verimliliklerinin arttırılması için proje yürütülmesi konularının ele alınacağı belirtildi.

Bugün başlayan ve yarın sona erecek hazırlık toplantısının ardından 21-22 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek 11. İslam Konferansı Enformasyon Bakanları Zirvesi'ne, Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :