İslam Kalkınma Bankası Gençlik Zirvesi

İslam Kalkınma Bankası Gençlik Zirvesi

İKB tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Gençlik Zirvesi, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde başladı- Bilal Erdoğan:- "Müslüman ülkeler, ümmet olarak bir araya gelmemizin zamanı geldi, geçiyor"

CİDDE (AA) - İslam Kalkınma Bankası (İKB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın onur konuğu olarak katıldığı Gençlik Zirvesi, "Üye ülkelerin sosyal ve ekonomik gelişmesinde gençlerin katılımı" teması ile Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde başladı.

Gençlik Zirvesi'nin onur konuğu Erdoğan, açılış programında yaptığı konuşmada, "Müslüman ülkeler, ümmet olarak bir araya gelmemizin zamanı geldi, geçiyor." dedi.

Ümmetin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu ve ümmete yararlı şekilde gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, zirvede 2 gün boyunca gençlerin sorunlarını masaya yatıracaklarını ve çözüm yollarını beraber arayacaklarını belirterek, "Toplumun kırılgan yapılarının problemleri, gençler aracılığıyla dikkatlice incelenebilir. Gençlerin sorunlarını direkt olarak onlardan dinler ve ihtiyaçlarının altında yatan sebepleri ortaya çıkarırsanız, gelecekteki sıkıntılarını çözebilir ve bu sıkıntıları bugünden engelleyebilirsiniz." diye konuştu.

Günümüzde barış ve adaletin olmadığını vurgulayan Erdoğan, Irak ve Suriye'nin durumunun ortada olduğunu, 1 milyondan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 4 milyondan fazla kişinin mülteci konumuna düştüğünü, çözümün ise barış ve huzurdan geçtiğini, bunun için de güçlü ekonominin olması gerektiğini dile getirdi.

İKB'nin ilkelerini, İslami değerlere uygun olarak kardeşlik, dayanışma ve ümmete bağlı olan ülkelerin gelişimine adanmışlık olarak temel aldığını ifade eden Erdoğan, ümmetin onurunu tekrar ayağa kaldırması, bireylerin fakirlikten kurtulması, üye ülkelerin başarı ve gelişim seviyelerini artırması için İKB'nin çok önem arz ettiğini kaydetti. Erdoğan, şunları söyledi:

"Dünya nüfusunun yarısının 30 yaş ve altı olduğunu düşünürsek, hükümetler, politika belirleyiciler ve gelişim enstitüleri birçok sorunla uğraşmaktadır. Evet, son yıllarda birtakım sıkıntılarımız oldu ve bu sorunlar gençliği sıkıntıya ve umutsuzluğa sürükledi. Ama bu sadece hastalığın bir belirtisidir, gençliğin karakteri değildir. Ama bu hastalığa, eğer hızlı ve uygun şekilde müdahale edilmezse, yakın gelecekte daha da büyüyecektir. Fakat kesin olan bu hastalığı artık daha fazla görmezden gelmemek ve dikkatlice çözmektir."

Önemli ve etkili olan bu programa davet edilmesinden dolayı başta İKB Başkanı Dr. Bender bin Haccac'a ve diğer yetkililere teşekkür eden Erdoğan, İKB'nin ilk gençlik zirvesine katılmaktan mutlu olduğunu ve onur duyduğunu belirtti.

İKB İcra Kurulunun 17-18 Mayıs tarihlerinde 42. Yıllık Guvernörler Kurulu Toplantısı'ndan önce Cidde kentinde başlayan zirve yarın sona erecek.

İKB üyesi ülkelerin katıldığı zirve kapsamında paneller, oturumlar ve etkinlikler düzenleniyor.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :