Irak'taki FETÖ okullarının Eğitim Bakanlığına bağlanması

Irak'taki FETÖ okullarının Eğitim Bakanlığına bağlanması

Türkiye Maarif Vakfından bir heyet, FETÖ'ye bağlı okulların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili Irak Eğitim Bakanı İkbal ile Bağdat'ta bir araya geldi

BAĞDAT (AA) - Türkiye Maarif Vakfı'ndan bir heyetin, Irak'a gelerek, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı okulların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili Irak Eğitim Bakanı Muhammed İkbal ile başkent Bağdat'ta bir araya geldiği bildirildi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, yaptığı yazılı açıklamada, Bakan İkbal ve Bakan Yardımcısı İbrahim Abduli ile Vakıf heyetinin görüşmesinde, FETÖ ile mücadele, Irak'taki FETÖ bağlantılı okulların FETÖ'den arındırılması ve yeniden yapılandırılması konularının ele alındığını belirtti.

Kaymakcı, Irak'taki FETÖ bağlantılı okulların yönetimini 16 Ekim 2016'da üstlenen ve yeniden yapılandırma çalışmalarını başlatan Irak Eğitim Bakanlığının, Türkiye Maarif Vakfının önerdiği desteği takdirle karşıladığını dile getirdi.

Büyükelçi Kaymakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak merkezi yönetiminin denetimindeki bölgelerde FETÖ'ye bağlı okullarda 4 bin 500 Iraklı öğrencinin eğitim gördüğünü ve 150 Türk öğretmenin bulunduğunu söyledi.

Bağdat'taki temaslarını tamamlayan Vakıf heyeti, yarın IKBY'nin Erbil kentine geçerek, oradaki ilgili makamlarla FETÖ ile mücadele kapsamında örgüte bağlı okulların yeniden yapılandırılması konusunu ele alacak.

Irak Eğitim Bakanlığı kaynakları, Irak'ta bulunan FETÖ'ye ait 9 okulun bakanlığa bağlanması sürecinin başlatıldığını ve bu konuda yürütülen çalışmaların sona erdiğinde okulların Eğitim Bakanlığının bünyesine geçeceğini ifade etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :