Inline Hokey Milli Takımı Yozgat'ta gösteri maçı yaptı

Inline Hokey Milli Takımı Yozgat'ta gösteri maçı yaptı

Milli takım oyuncularının kendi arasında yaptığı gösteri maçını, öğretmen ve öğrenciler ilgiyle izledi

YOZGAT (AA) - Avusturya'da düzenlenecek Avrupa elemelerine öncesi Yozgat'a kampa giren Inline (Tekerlekli Paten Hokeyi) Hokey Milli Takımı, kendi arasında gösteri maçı yaptı.

Milli takımın, Yozgat İstiklal Lisesi Rasim Kayhan Spor Salonundaki gösteri maçını, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ile öğretmen ve öğrenciler ilgiyle izledi.

Başantrenör Mehmet Balkaya, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 22-24 Haziran'da Avusturya’nın Steindorf şehrinde düzenlenecek olan Inline Hokey Avrupa eleme müsabakaları öncesi son kampın Yozgat’ta gerçekleştirildiğini söyledi.

Kampın pazar günü yapacakları antrenmanın ardından sona ereceğini kaydeden Balkaya, 8 ülkenin iki grup halinde katılacağı Avrupa elemeleri için ellerinde geldiğince iyi hazırlanmaya çalıştıklarını bildirdi.

Tekerlekli paten olarak da bilinen Inline hokeyi tabana yaymak istediklerini vurgulayan Balkaya, "Yozgat bu konuda pilot bölge seçildi. Milli takım olarak burada kamp yaparak, gelecek nesillerin dikkatini çekip, ilgilenmelerini sağlamak arzusundayız. Buz hokeyi gibi özel bir alan yüksek bir yatırım gerektirmiyor. Bir spor salonu her türlü amaç için kullanılıyor. Çocuklarımız için daha rahat daha uygun bir spor. Biraz hokeye benziyor ama hokeyin sertlikleri bu sporda mevcut değil, daha yumuşak. Potansiyel olarak daha hızlı yayılacak bir spor." diye konuştu.

Balkaya, kampın da oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak, "Günde iki antrenman yapıyoruz. Bugün de öğrencilere yönelik gösteri maçı yaptık. Hem karne hediyesi oldu hem de öğrencilerimize bu işin nasıl yapıldığını göstermiş olduk.'' dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :