İngiltere’de finans sektörünün “iyimserliği” azalıyor

İngiltere’de finans sektörünün “iyimserliği” azalıyor

İngiliz Endüstri Konfederasyonu, ülkenin finans sektörüne ilişkin yatırımcı algısının son yıllardaki en sert düşüşünü yaşadığını açıkladı

LONDRA (AA) – İngiliz Endüstri Konfederasyonu (CBI) ülkenin finans sektörüne ilişkin yatırımcı algısının son yıllardaki en sert düşüşünü yaşadığını bildirdi.

CBI ve PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından hazırlanan Finansal Hizmetler Anketi’ne göre İngiltere’de finans kuruluşlarının üst düzey yöneticileri arasındaki “iyimserlik” bu yılın ilk çeyreğinde son dört yılın en sert düşüşünü kaydetti.

Toplam 104 finans kuruluşunun üst düzey yöneticisi ile yapılan ankete göre yöneticilerin sadece yüzde 14’ü geleceğe dair “iyimser” olduğunu belirtirken, katılımcıların yüzde 35’i ise “eskisine oranla daha az iyimser olduğunu” ifade etti.

Ankete ilişkin değerlendirmede bulunan CBI Ekonomi Bölümü Direktörü Rain Newton Smith, “Çine’ dair endişeler, Brexit olasılığına ilişkin belirsizlikler ortaya ‘kusursuz bir fırtına’ çıkararak finansal hizmetler sektöründe iyimserliği yok etti.” dedi.

PwC’nin İngiltere finansal hizmetler yöneticisi olan Kevin Burrowes ise, “Yılın ilk çeyreğine ilişkin anketimizin sonuçları finans sektörü üzerinde kara bulutların toplanmaya başladığını gösteriyor. AB referandumuna ve küresel ekonomiye ilişkin belirsizliklerin etkisiyle önümüzdeki çeyrek, finans sektörü için daha da zorlayıcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Başbakan David Cameron'ın, İngiltere'nin 1973 yılından beri sürdürdüğü AB üyeliğini referanduma götüreceğini ve ülkesinin AB'de kalmasından yana kampanya yürüteceğini açıklamasından sonra İngiliz siyasetinde hareketli günler yaşanıyor.

Muhafazakar Parti, "Başbakanın yanında duranlar" ve "karşı çıkanlar" olarak ikiye ayrıldı. Birleşik Krallık'ta AB referandumu 23 Haziran'da yapılacak ve halka "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusu yöneltilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :