İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Hırvatistan'da

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Hırvatistan'da

Johnson, Başbakan Plenkovic ve Dışişleri Bakanı Stier ile görüştü- Johnson: - "Avrupa Birliği'nden ayrılıyor olabiliriz ancak Avrupa'dan ayrılmıyoruz"

ZAGREB (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, "Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılıyor olabiliriz ancak Avrupa'dan ayrılmıyoruz." dedi.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, mevkidaşı Davor İvo Stier ile görüşen Johnson, İngiltere'nin Avrupa'nın istikrarındaki asırlık rolüne işaret ederek Brexit'e rağmen Avrupa ülkeleriyle iyi ilişkileri sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

"Avrupa Birliği'nden ayrılıyor olabiliriz ancak Avrupa'dan ayrılmıyoruz." diyen Johnson, Hırvatistan, Avrupa ve İngiltere'nin ortak Avrupa-Atlantik vizyonu paylaşma konusunda mutabık olduklarını vurguladı.

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Stier de NATO üyeleri olarak iki ülkenin gelecekte de iyi ilişkiler inşa edeceği konusunda hemfikir olduklarını belirterek "Güneydoğu Avrupa'nın Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyon yolunda kalması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da birlikte çalışacağız." diye konuştu.

Donald Trump'ın ABD'nin yeni başkanı seçilmesini de değerlendiren Stier, "Buradaki en önemli konu, Hırvatistan ile ABD'nin gelecekte de birçok alanda müttefik olmaya devam edeceğidir." ifadelerini kullandı.

Hırvatistan ile ABD arasındaki ikili ilişkileri inşa etmeye devam edeceklerini söyleyen Stier, ABD'nin rolünün uluslararası ilişkiler, barış ve istikrar konularında önemli olduğuna işaret etti.

- Plenkovic'le görüşme

Johnson, Zagreb'deki ziyareti kapsamında Başbakan Andrej Plenkovic'le de bir araya geldi.

Hükümet binasında gerçekleştirilen görüşmede, Brexit konusunun ele alındığı öğrenildi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Plenkovic'in İngiltere'nin AB'den ayrılmasına ilişkin referandumun sonucundan duyduğu üzüntüyü dile getirdiği ifade edildi.

Hırvatistan'ın İngiltere ile güçlü ilişkiler kurmak istediğini kaydeden Plenkovic, özellikle ekonomi, turizm ve işçilerin serbest dolaşımı konularında iş birliğini artırmak istediklerini söyledi.

Johnson da AB'nin zayıflamasının, ülkesinin çıkarı olmadığını belirterek İngiltere ile AB arasındaki ilişkilerin her zaman güçlü bir ortaklık ilişkisi olacağını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler