İnfazdan sonra da "kimyasal kastrasyon"uygulansın önerisi

İnfazdan sonra da "kimyasal kastrasyon"uygulansın önerisi

Meclis Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu Başkanı Tunç:"Pedofili hastalarının tedavisi yok, ömür boyu bu hastalık devam ediyor. Madem bunun tedavisi yok, o zaman infazdan sonra, denetimli serbestlik süresi bittikten sonra tıbbi tedavi, yani kimyasal ka

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - Cinsel istismar başta olmak üzere çocuklara yönelik istismar olaylarını araştıran Meclis Araştırma Komisyonunun Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, pedofilin tedavisinin bulunmadığı ve hastalığın ömür boyu sürdüğü için infazda sonra kimyasal kastrasyon önerdiklerini belirterek, "CHP ve MHP insan haklarına aykırı diye sıcak bakmıyor. Burada çocuk hakkı daha önce gelir." dedi.

Tunç, çalışmalarını tamamlayan komisyonun hazırladığı taslak rapora ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Çocuk istismarını önleyecek somut önerilerinin bulunduğunu ifade eden Tunç, konunun hukuki ve eğitim boyutları, çocukların korunması açısından yetkili bakanlıkların uygulamalarına ilişkin öneriler sunduklarını belirtti.

Taslak raporu muhalefete gönderdiklerini, önerilerini aldıklarını anlatan Tunç, Başkanlık Divanı olarak bu önerileri değerlendireceklerini, rapora son şeklini vereceklerini, bu ay içinde de Meclis Başkanlığına sunacaklarını bildirdi.

Komisyonun, konunun uzmanlarını dinlediğini, akademisyenleri davet ettiğini, üniversitelerden rapor aldıklarını, Karaman'da, cezaevleri ve Çocuk İzleme Merkezlerinde incelemelerde bulunduklarını dile getiren Tunç, tüm bu çalışmalar doğrultusunda raporun ortaya çıktığını söyledi.

Tunç, Ceza Kanunu'nda çocuk istismarı suçuyla ilgili Anayasa Mahkemesinin iptal kararından sonra ortaya çıkan durumu da giderecek şekilde, 103. maddeye yönelik önerilerinin bulunduğunu belirtti.

Çocuk istismarının önlenmesi için eğitim boyutunun önemine dikkati çeken Tunç, anne, babaların bu konuda bilinçlendirilmesi, okullarda çocuklara buna yönelik eğitimler verilmesine yönelik önerilerinin bulunduğunu kaydetti.

- "Hadımlık"

Yılmaz Tunç, Çocuk İzlem Merkezlerinin bütün illere yaygınlaştırılmasını talep ettiklerini söyledi.

Komisyonun "hadımlık" önerdiğine yönelik haberlerin anımsatılması üzerine Tunç, şöyle konuştu:

"Hadımlıkla ilgili mesele kimyasal kastrasyon. Pedofili hastalarının tedavisi yok, ömür boyu bu hastalık devam ediyor. Bir suçu işleyip, cezaevine girip çıktıktan sonra bunun yeniden suç işleme riski var.

Bunun için 2014'te değişiklik yaptık. Cezasını çektikten sonra, denetimli serbestlik süresi içinde ve cezanın infazı sırasında kimyasal kastrasyon olsun dedik, kanun 2014'te çıktı, yönetmelik de yeni çıktı. Komisyon olarak, madem bunun tedavisi yok, o zaman infazdan sonra, denetimli serbestlik süresi bittikten sonra da tıbbi tedavi, yani kimsayasl kastrasyon uygulanmasını önerdik. İnsan haklarına aykırı diye buna CHP ve MHP sıcak bakmıyor. Çocukların korunması açısından önemli. İnsan hakkı tamam... Burada çocuk hakkı daha önce gelir. Bu risk her zaman ortada olduğu için riski ortadan kaldırmak gerekiyordu. Bu teklifte bulunduk."

Tunç, çocukların barınacağı yurt, pansiyonların tamamının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmasını, denetimini de bakanlığın yapmasını önerdiklerini vurguladı. Yılmaz Tunç, vakıflara, derneklere, özel şahıslara ait, pansiyon, misafirhane gibi yerlerin denetim altına alınıp, orada çalışacak kişilerle ilgili izinleri bakanlığın vermesinin çok daha iyi olacağın söyledi.

Tunç, çocuğun eğitiminden, hizmetine kadar görevli herkesin işe alınırken bir testten geçirilmesi ve işe alındıktan sonra çalıştıkları süre içinde, belli aralıklarla çocuk istismarı yönünden sürekli denetlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler