İmar çalışmaları tamam: Fenni Fırın Ereğli'ye gidiyor

İmar çalışmaları tamam: Fenni Fırın Ereğli'ye gidiyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Fenni Fırın’ın ikinci etabının tanıtımını gerçekleştirdi. Başkan Altay, Ereğli’ye de yeni bir Fenni Fırın kurulacağını açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Fenni Fırın'ın ikinci etabı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından tanıtıldı. Basın mensuplarıyla birlikte yeni tesisi yerinde inceleyen Başkan Altay, Fenni Fırın'ın 1927 yılında kurulduğunu ancak 1985’te yol çalışmaları nedeniyle kapandığını hatırlattı.

İmar çalışmaları tamam: Fenni Fırın Ereğli'ye gidiyor

Günlük 150 Bin Ekmek Kapasitesiyle Türkiye’nin En Modern Tesislerinden Biri

Başkan Altay, 2023 yılı Ağustos ayında Halk Ekmek’in adını yeniden Fenni Fırın olarak değiştirdiklerini belirterek, şu anda günlük 150 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşıldığını söyledi. Altay, “Burası Konya’nın en hijyenik tesislerinden biri. 9 adet 30 tonluk siloda depolanan unlar el değmeden işleniyor ve 33 metrelik tünelde paketlenmeye kadar tamamen otomasyonla üretiliyor” dedi.

İmar çalışmaları tamam: Fenni Fırın Ereğli'ye gidiyor

Simit, Sandviç, Somun ve Ekşi Mayalı Ekmek Üretimi

Fenni Fırın’ın yalnızca somun ekmek değil; ekşi mayalı, tam tahıllı, sandviç ekmeği ve simit gibi farklı ürünler de ürettiğini belirten Altay, “Günlük 90 bin sandviç ekmek, 25 bin simit üretimi yapıyoruz. Simitlerimizi 5 TL, simit-çay ve simit-ayran menülerini ise sadece 10 TL’ye vatandaşımıza ulaştırıyoruz” dedi.

Ereğli’ye de Fenni Fırın Müjdesi

Altay, ilçelerden gelen yoğun talep üzerine Ereğli’ye de yeni bir Fenni Fırın kurulacağını açıkladı. Ereğli Devlet Hastanesi yanında imar çalışmalarının başladığını belirten Başkan Altay, kısa sürede faaliyete geçilmesinin planlandığını söyledi.

İmar çalışmaları tamam: Fenni Fırın Ereğli'ye gidiyor

Amaç Fiyat Dengesini Sağlamak

Başkan Altay, “150 bin kapasite ile tüm ekmek ihtiyacını karşılayamayız ancak temel amacımız piyasayı regüle etmek. En uygun fiyata, en hijyenik şekilde kaliteli ekmek sunmak” diyerek amaçlarının halkın sağlıklı gıdaya erişimini kolaylaştırmak olduğunu vurguladı.

Fenni Fırın, bugün itibariyle 52 büfede 122 personelle hizmet veriyor ve Konya’daki ekmek üretiminin en önemli parçalarından biri haline gelmiş durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.