İlçenin TOKİ Mahallesi'nde arsalar listeye kondu! 56 tane var

İlçenin TOKİ Mahallesi'nde arsalar listeye kondu! 56 tane var

Konya'nın Ereğli ilçesinde, Orhaniye Mahallesi'nde bulunan 56 arsa açık artırma yöntemiyle satışa çıkıyor. Satışlardan belediyenin 80 milyon TL gelir elde etmesi bekleniyor.

Ereğli Belediyesi, ekonomik kaynak yaratmak amacıyla TOKİ Mahallesi’nde yer alan 56 arsayı satışa sunma kararı aldı. Arsaların satış işlemi, 15 Mayıs 2025 tarihinde açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek.

İmarlı Değil Ama Değeri Yüksek

Satışa çıkarılan arsaların imar durumu bulunmamasına rağmen, bölgenin gelişim potansiyeli ve konumu nedeniyle yüksek fiyatlarla alıcı bulması bekleniyor. Özellikle arsaların birçoğunun komşu parsellerle bitişik olması, yatırımcıların ilgisini daha da artırıyor.

Belediyeye 80 Milyon TL’lik Nefes

Ereğli Belediyesi, bu satıştan ortalama 80 milyon lira gelir elde etmeyi hedefliyor. Belediyenin bu adımı, mali kaynaklarını güçlendirmek ve yeni projelere zemin hazırlamak açısından kritik öneme sahip.

Yatırımcıların Gözü Açık Artırmada

Orhaniye Mahallesi’nde daha önce TOKİ konut projelerinin uygulanması, bölgeye olan güveni artırmış durumda. Açık artırma sonucu arsaları kimlerin satın alacağı, hem yerel halkın hem de yatırım çevrelerinin merak ettiği başlıca konu haline geldi.

eregli-arsa-satisi-1.jpgeregli-arsa-satisi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum