İkinci kez do

İkinci kez do

Osmaniye'de 50 bin lirasını dolandırıcılara kaptıran çiftçi, aynı gün 75 bin lirayı daha verdik hesabına yatırmak üzereyken polis tarafından engellendi

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde 50 bin lirayı dolandırıcılara kaptıran çiftçi, ikinci kez dolandırılmaktan polis sayesinde kurtuldu.

Çiftçilikle geçimini sağlayan Ali E'yi (60) telefonla arayan şüpheli, kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp, "Kimlik numaran kullanılarak hesabından para çekiliyor, dolandırıcıları yakalamak için bir an önce paranı çek, PTT şubesinde belirttiğimiz hesaba yatır, o sırada operasyon düzenleyerek yakalayacağız, yoksa hesabını boşaltacaklar" diyerek kandırdı.

Bankadaki hesabından 50 bin lira çeken Ali E, parayı PTT şubesinde dolandırıcıların verdiği hesaba yatırdı. İkinci kez Ali E'yi arayan şüpheli, operasyonun Osmaniye'deki PTT şubesine yapılacağını belirterek, bankadaki tüm parayı çekip bu şubeden verilecek hesaba yatırmasını istedi.

Ali E, hesabındaki 75 bin lirayı da çekerek, verilen hesaba yatırmak üzere Osmaniye PTT şubesine gitti.

Bu sırada, Ali E'nin durumundan şüphelenen yakınları polise haber verdi. Polis ekipleri, Ali E'yi ikna ederek, ikinci kez dolandırılmaktan kurtardı.

Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :