"İkinci el otomobil pazarı yüzde 4 büyüdü"

"İkinci el otomobil pazarı yüzde 4 büyüdü"

Otoshops Genel Müdürü Denizaşan:- "İkinci el otomobil pazarında 2017'nin ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre ekonomik durgunluğa rağmen yüzde 4 büyüme gerçekleşti"- "Asıl büyümeyi ikinci çeyrekte bekliyoruz. Referandum sonrası canlanmayı satış rak

İSTANBUL (AA) - Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, ikinci el otomobil pazarında yılın ilk 3 ayında ekonomik durgunluğa rağmen yüzde 4 büyüme gerçekleştiğini belirterek, bu dönemde ikinci elde 1 milyon 200 adet otomobilin el değiştirdiğini bildirdi.

Denizaşan yaptığı yazılı açıklamada, yılın ilk çeyreğinde ikinci el otomobil pazarında hareketliliğin ve artış eğiliminin sürdüğünü kaydederek, TÜİK verilerine göre ikinci el pazarında bu yılın ilk çeyreğinde 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 4 büyüme gerçekleştiğini aktardı.

Yılın ilk çeyreğinde ikinci elde 1 milyon 200 bin civarındaki otomobilin el değiştirdiği bilgisini veren Denizaşan, ikinci el pazarının şimdiden geçen yılki sıfır otomobil satışının 1,5 katını geçtiğini kaydetti.

Denizaşan, 2016 yılı sonunda gerçekleşen ÖTV ve döviz kurlarındaki artışın ikinci el pazarına yeni yeni yansıdığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"TÜİK verilerinin bu şekilde çıkması 2016 model sıfır araçların satışı mart sonuna kadar devam ettiği için çok doğal. Asıl büyümeyi ikinci çeyrekte bekliyoruz. Referandum sonrası canlanmayı satış rakamlarımızda da gözlemliyoruz. Döviz kurunun belli bir stabiliteye gelmesi de piyasaya destek veriyor. Yıl sonuna kadar bu trendin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Türkiye ikinci el pazarında 2012 model araçlar 94 bin adetlik satışla en çok el değiştiren modellerin başında yer aldı. Bunu 93 bin adetlik satışla 2013 modeller takip etti. Bu veriler, Türkiye'de ikinci elde satışlarının 4-5 yaşındaki araçlarda yoğunlaştığını gösteriyor."


- "Fiyatlar yüzde 5 arttı"


Denizaşan, 2017 yılı başından bu yana fiyatlarda yaklaşık yüzde 5 civarında artış yaşandığını belirterek, 2016 son çeyreğine göre bir kıyaslama yapıldığında belli modellerde bu artışın yüzde 10'un üzerine çıktığını aktardı.

İkinci el fiyatlarının sıfır otomobillere göre daha avantajlı olduğunu vurgulayan Denizaşan, sıfır otomobillere gelen fiyat artışlarına bakıldığında ikinci eldeki avantajın halem devam ettiğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :