İki Dünya Devinden Koronavirüse Özel Uygulama

İki Dünya Devinden Koronavirüse Özel Uygulama

Koronavirüs bulaşanların tespiti için ortak uygulama geliştiren ABD merkezli teknoloji şirketleri Apple ve Google bu uygulamanın örnek kodları, kullanıcı arayüzü ve politikalarını yayınlandı.

Apple ve Google, Koronavirüs salgının başlamasının ardından Koronavirüs vakalarının ve potansiyel yayılmaların takip edilebilmesi için bir sistem üzerinde çalışmaya başlamışlardı. 

ojch-akqs0cdnludn2-5ug.jpg
The Verge'de yer alan habere göre, iki teknoloji şirketi bu uygulamanın örnek kodları, kullanıcı arayüzü ve politikalarını hem iOS em de Android için yayınlandı. 

o3lzti3yae-zaspxccr4bq.jpg
Aynı habere göre, girişim öncelikli olarak akıllı telefonlara yüklü olan temas-takip uygulamalarının (contact-tracing apps) işleyişine destek sağlamayı hedefliyor. 

tpjf967aheidjc5i8mivow.jpg
Söz konusu uygulama akıllı telefon kullanıcısının Bluetooth teknolojisiyle 'Koronavirüs kapacak kadar uzun süre kiminle temas ettiğini, kime yaklaştığını' inceleyecek. 

pzugso16yu-jig0t9iuxag.jpgpzugso16yu-jig0t9iuxag.jpg
Eğer temasta olunan kişilerden biri Covid-19 hastası ise, kullanıcının akıllı telefonuna bir uyarı mesajı gidecek ve kullanıcı konu hakkında bilgilendirilecek. 

eoqqkn1tckwuy47tayfyka.jpg

İki şirketin nihai hedefinin ise bu tip izleme, takip uygulamalarını yüklemeye gerek kalmadan çevrenizde koronavirüs bulaşan kişileri tespit etmenize yardımcı olacak bir teknoloji geliştirmek olduğu belirtiliyor.

Etiketler :