İki çocuğunu kaybetti, diğerlerini kurtarma mücadelesi veriyor

İki çocuğunu kaybetti, diğerlerini kurtarma mücadelesi veriyor

İki çocuğunu kalp krizi nedeniyle kaybeden acılı aile, aynı teşhisin konulduğu diğer iki evladının tedavisi için mücadele ediyor- Baba Uslanmaz:- "Eşimde ve iki çocuğumda da kalp hastalığı çıktı. Ömür boyu kullanmaları için ilaç verdiler. Kaybettiğim iki

ANKARA (AA) - FATİH ÇAKMAK - İki çocuğu daha önce kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Uslanmaz ailesi, aynı teşhis konulan diğer çocuklarının tedavisi için mücadele ediyor.

Sincan Fatih Mahallesi'nde yaşayan Celil Uslanmaz'ın kızı Sema Uslanmaz, 2005'te ortaokul 8. sınıfta eğitim gördüğü okulda, diğer kızı Melike Uslanmaz da geçen yıl nisan ayında 19 yaşındayken çalıştığı iş yerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Acılı baba Uslanmaz, AA muhabirine yaşadığı dramı ve aynı hastalığa sahip diğer iki çocuğunu kurtarma mücadelesini anlattı.

"Kızım Sema evden çıkıyor, güle oynaya okula gidiyor, yarım saat sonra haber geliyor, 'çocuğunuz öldü' diye. Onda gizli kalp varmış, yaşasaydı şimdi 28 yaşında olacaktı." sözleriyle 12 yıl önce en büyük kızını kaybettiği günü aktaran Uslanmaz, onun vefatından iki sene sonra diğer kızı Melike'de de aynı hastalığın ortaya çıktığını söyledi.

Melike Uslanmaz'ın Sincan'da bir tekstil mağazasında çalıştığını, geçen yıl iş yerinde kalp krizi geçirdiğini ifade eden Celil Uslanmaz, yere yığılan kızı için önce bir eczacının çağırıldığını, 112 Acil Servis ekiplerine 17 dakika sonra haber verildiğini anlattı. Uslanmaz, yaşananların iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildiğini belirtti.

Uslanmaz, "Sonra ben taksi ile çocuğumu iş yerinin 200 metre yakınındaki tıp merkezine götürdüm. Oranın ambulansı ile Sincan Devlet Hastanesine getirdik. Doktor bir umut diye müdahale etti ama 'Zaten çocuk geldiğinde ölmüştü.' dedi." ifadelerini kullandı.

- "Anayasa Mahkemesine başvurduk"

Uslanmaz, kızının kalp krizi geçirdikten sonra geç müdahale edilmesi nedeniyle öldüğünü savunarak, iş yerinin ihmalini mahkemeye taşıdıklarını ancak mahkeme masraflarının bile kendisine ödetildiğini, sonuç alamayınca Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yaptıklarını ifade etti.

Kendisinde daha önce kalp hastalığı bulunmadığını ifade eden Uslanmaz, "Sonradan üzüntüden çıktı. İki kez anjiyo oldum, kalpteki iki damarımda daralma oldu. Bel fıtığından yedi defa ameliyat oldum, hala zor yürüyorum." dedi.

Evde terzilik yaparak ailesinin geçimine katkı sağlamaya çalıştığını belirten Uslanmaz, hastalığı nedeniyle dışarıda düzenli bir işte çalışamadığını ifade etti.

- "Kızım Fatma çok korkuyor"

İki çocuğu daha olduğunu belirten Uslanmaz, çocukları ve eşine, yapılan testler sonucunda kalp hastalığı teşhisi konulduğunu, böylelikle ailede genetik olarak bu rahatsızlığın bulunduğunu anladıklarını ifade etti.

Uslanmaz, "Ömür boyu kullanmaları için ilaç verdiler. İki kızımdan sonra çok korkmaya başladım. Şu anda lisede okuyan kızım Fatma da aynı durumu yaşamaktan çok korkuyor." diye konuştu.

Eşi Nedime, kızı Fatma ve ilkokul birinci sınıfta okuyan oğlu Eyüp Uslanmaz'da da kalp rahatsızlığı çıkmasının kendisini çok üzdüğünü dile getiren Uslanmaz, çocuklarının tedavisi için desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Uslanmaz, "Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Devlet büyüklerinden, hayır sahibi insanlardan yardım bekliyorum. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın." ifadelerini kullandı.

-"Büyüyünce asker olacağım, komutan pilot olacağım"

Uslanmaz ailesinin en küçük üyesi Eyüp Uslanmaz, geçen yıl kaybettiği ablasının ölümünden çok etkilendiğini söyleyerek, "Ablam cennete gitti, onu çok özlüyorum." dedi.

Bu yıl okuma yazmayı öğrendiğini anlatan Eyüp Uslanmaz, derslerinin çok iyi olduğunu ifade ederek, "Büyüyünce asker olacağım. Pilot olup uçak kullanacağım." sözleriyle hayallerini anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :