İHH'dan ramazan öncesi yardım kolileri

İHH'dan ramazan öncesi yardım kolileri

İHH İnsani Yardım Vakfı, ramazan öncesi ihtiyaç sahibi aileler ile yetim ve mülteci ailelerine dağıtılmak üzere tüm illere yardım kolileri gönderdi- İHH Lojistik personeli Duman: "75 bin ramazan kumanyasını Türkiye genelinde illerimize dağıtacağız"

KARS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ramazan öncesi ihtiyaç sahibi aileler ile yetim ve mülteci ailelerine dağıtılmak üzere tüm illere yardım kolileri gönderdi.

Gönderilen 550 koli Kars İHH şubesine teslim edildi. Gıda kolileri ramazan öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

İHH Lojistik personeli İsmail Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan öncesinde yardımların ulaştırılması için çalışmalara başladıklarını ifade ederek, "Ramazan öncesinde Türkiye genelinde gıda dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Durumu müsait olmayan ailelere ramazan kumanyası dağıtımındayız." dedi.

Türkiye genelinde yardım kolilerin illere ulaştırıldığını ifade eden Duman, "Şu anda Kars'tayız. İHH bürosuna gıdaları teslim ediyoruz, arkadaşlar da burada durumu müsait olmayan ailelere vermiş oldukları bağışları dağıtacaklar. Bu sene Türkiye genelinde 81 ilin tamamına şu anda gıda dağıtımı yapıyoruz." diye konuştu.

Duman, kendilerine destek olan bağışçılara teşekkür ederek, "75 bin ramazan kumanyasını Türkiye genelinde illerimize dağıtacağız. 'İyilik her zaman her yerde' anlayışıyla İHH olarak çalışmalarımızı yaklaşık 25 yıldır yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Bize bağış yapan bütün bağışçılarımıza şükranlarımızı iletiyoruz, onların bize ulaştırdıkları emanetleri ulaştırmış oluyoruz. " ifadesini kullandı.

Kolilerin içerisinde birçok ürünün olduğunu hatırlatan Duman, "Kuru bakliyat, salça, yağ, tuz, makarna fasülye, pirinç, nohut kumanyaları var. Bu yıl şöyle bir düzenlemeye gittik, bazı bölgelerde tüketilmeyen malzemeleri o bölgelerden alıp tüketilen bölgelere vermeye gayret gösteriyoruz. Bölge bölge oranın kültürüne göre çalışmalarımızı gıdalarımızı ona göre hazırlıyoruz." açıklamasında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :